Як приготувати повітряні сирники з рікотою

Пишні, повітряні сирники, зроблені з рікотою — страва для ідеального сніданку. Відмінна ідея початку дня!

Кількість порцій: 15 сирників
Підготовка: 5 хв
Приготування: 20 хв

Інгредієнти для приготування повітряних сирників з рікотою

  • рікота 450 грамів
  • два яйця
  • три столові ложки цукру
  • чверть чайної ложки солі
  • ванільний екстракт пів чайної ложки
  • розпушувач пів чайної ложки (пекарський порошок)
  • борошно півтори склянки
  • рослинне масло 2 столових ложки

Фото рецепт приготування повітряних сирників з рікотою

  1. У великій мисці змішати рікоту, яйця, цукор, сіль, ваніль, розпушувач і борошно. Перемішати до одно різаної маси.
  2. У сковороді великого розміру на вогні середньої інтенсивності розігріти олію. Покласти близько 1 столової ложки  з гіркою тіста і злегка притиснути його лопаткою (перед кожним сирником ложку необхідно злегка змочувати водою). Як варіант, можна змочити холодною водою руки і сформувати невеликий круглий сирник руками, а потім викласти його на сковороду.
  3. Готувати близько 3-4 хвилин на бік, до красивої рум’яної скоринки, перевертаючи тільки раз.
  4. Подавати зі сметаною і варенням, ягодами, кленовим сиропом або інший улюбленої начинкою.