Як приготувати пельмені в мікрохвильовій печі

Як приготувати пельмені в мікрохвильовій печі

Більшість сімей володіють цілим арсеналом кухонних приладів, а використовують тільки деякі і то — малу частину їх функцій. Ми розширимо ваші уявлення про здібності свч-печі і розповімо, як варити пельмені в мікрохвильовій печі декількома способами. Їх можна навіть швидко посмажити, якщо ваша улюблена піч має функцію гриля і дозволяє вам готувати їжу з рум’яною скоринкою.

Пельмені в даний час можна купити в будь-якому магазині, притому ці фабричні вироби мають досить високу якість. І якщо після важкого дня вам не дуже хочеться стояти біля плити, то пельмені стають відмінним блюдом для сімейної вечері.

Цей спосіб приготування пельменів також відмінно підходить для обіду в офісі. Тому наша інформація, як приготувати пельмені в мікрохвильовці, дозволить офісним працівникам пообідати гарячим супчиком, не вистоюючи чергу в кафе або їдальні. Зараз майже у всіх офісах мається кухонька з посудом і приладами для приготування і підігріву їжі.

Як варити пельмені в мікрохвильовій печі

Особливість приготування пельменів в мікрохвильовій печі полягає в їх порціонному відварюванні — по 10-15 штук. Для відварювання підійдуть тільки заморожені вироби, тобто якщо ви готуєте домашні пельмені, то вони теж повинні бути замороженими.

Як варити пельмені в мікрохвильовій печі

Посуд підбирайте спеціальний — для свч-печі або без малюнків із золотою облямівкою.

Пільмені у воді

Цей спосіб фактично не відрізняється від звичного приготування популярної страви. У глибоку ємність для свч-печей наливаємо гарячу прокип’ячену воду (майже окріп), солимо і кидаємо пельмені приблизно на половину обсягу води. Накриваємо кришкою, ставимо в піч і встановлюємо таймер на 10 хвилин. Кожні 3 хвилини помішуємо.

Через десять хвилин можна вже накривати стіл і ласувати народною стравою. При такому способі приготування вода перетворюється в бульйон, який можна з’їсти як гаряче рідке блюдо.

Пельмені в мікрохвильовці на парові

Нам знадобляться: півсклянки гарячої води, посуд для мікрохвильовки та пельмені. Більша кількість води призведе до бурхливого кипіння і розпліскування її по всій пічі.

У глибоку тарілку наливаємо півсклянки води, солимо і перемішуємо. Солимо саме півсклянки води, тому тут нескладно і пересолити — дійте обережніше.

Викладаємо в тарілку порцію пельменів, ставимо в мікрохвильову піч, накриваємо кришкою і програмуємо 15 хвилин (при потужності печі в 800 вт). Можна покласти маленький лавровий листочок для аромату. Кришкою може служити тарілка трохи меншого діаметру.

Кожні 3-5 хвилин відкриваємо піч і перемішуємо вироби. Вода протягом цього часу перетворюється в насичений і ароматний бульйончик, який можна виливати, а пообідати смачним супом з пельменями.

До речі, улюблені вироби, зварені в мікрохвильовій печі, набувають більш натуральний смак, ніж зварені на звичайній плиті. Один раз спробувавши їх відварювання в свч-печі, перейти на варіння в каструлі з водою буде важкувато — пельмені будуть здаватися водянистими і несмачними. Це пов’язано з додатковим обробленням їжі парою, а тому весь м’ясний сік залишається всередині, а тісто стає повітряним і ніжним.

Пельмені в сметані

У глибоку тарілку викладаємо порцію заморожених пельменів, заливаємо сметаною, підсолюємо і перемішуємо. Кожен пельмень повинен обволіктися сметаною. Накриваємо кришкою і готуємо в печі 6-7 хвилин, перемішуючи періодично.

Пельмені з сиром

Варимо вироби в половині склянці води, як за способом № 2. Виймаємо тарілку з мікрохвильовки, посипаємо її вміст натертим сиром і ставимо в піч, але вже без кришки, на 2 хвилини. Дуже-дуже смачно!

Підсмажені пельмені в мікрохвильовій печі

Смажити пельмені в мікрохвильовці ми вже будемо після того, як зваримо їх. Отже, варимо вироби у воді за способом № 1 або № 2, зливаємо бульйон і даємо їм час трохи охолонути.

Тверде вершкове масло нарізаємо кубиками або розтоплюємо (у тій же мікрохвильовій печі), змішуємо його з вареними пельменями і ставимо в піч на максимальну потужність, на 7-8 хвилин.

Якщо у мікрохвильовки є функція гриля, то включаємо і її. Періодично помішувати страву, щоб пельмені рівномірно вкрилися піджаристою кіркою. Подаємо до столу з будь-яким соусом: майонезом, кетчупом або сметаною.