Як приготувати овочеве рагу

Як приготувати овочеве рагу

Влітку і восени, коли в стає багато свіжих овочів, хочеться приготувати що-небудь чисто овочеве і дуже легке. Тушковані овочі в цьому випадку — безпрограшний варіант. І готувати нескладно, і поле для варіацій величезне, і корисно .. А головне — це дуже-дуже смачно! Оскільки рецептів подібних овочевих страв дуже багато, я розповім про один з них, дуже простий і вдалий. Головну роль у ньому відіграють молода капуста, кабачки і часник, хоча інші складові не менш важливі в загальній гармонії.


Час приготування: 40 хв
Порцій: 4
Калорійність: 257 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування овочевого рагу

  • Оливкова олія 70 мл
  • Капуста білокачанна 400 гр
  • Кабачки 500 гр
  • Цибуля ріпчаста одна цибулина близько 100 грамів
  • Морква 100 гр
  • Помідори червоні 500 гр
  • Три зубці часнику
  • Сіль морська одна чайна ложка
  • Кріп 30 гр

Фото рецепт приготування овочевого рагу

  1. Почати потрібно з того, що капусту тонко нашаткувати, в каструлю, що має товсте дно, налити трохи оливкової (або іншої рослинної ) олії та поставити на вогонь слабкої інтенсивності.рецепт приготування овочевого рагу
  2. Кабачок нарізати кубиками та відправити до капусти. Якщо кабачки молоді, то їх не потрібно чистити від шкірки та насіння.Кабачок нарізати кубиками
  3. Поки капуста з кабачками гаситься, потрібно натерти на тертці моркву, тонко нарізати цибулю та трохи обсмажити овочі на сковороді з рослинним маслом.натерти на тертці моркву
  4. Коли кабачки і капуста будуть майже готові (приблизно через 10-15 хвилин з початку гасіння), до них потрібно додати помідори, їх потрібно очистити від шкірки та нарізати кубиками. Я використовувала вже готові помідори в картонних пакетах.додати помідори
  5. Через 5 хвилин нам залишиться тільки доповнити смакову гаму. Для цього в каструлю додаємо обсмажені цибулю і моркву, дрібно нарізаний часник і сіль.дрібно нарізаний часник
  6. Якщо захочеться, можна додати в овочі сушених пряних трав і меленого перцю. У мене був різнокольоровий перець у млині і суміш італійських трав (розмарин, чабер, паприка, чебрець, базилік, естрагон, рожевий перець і сіль).додати в овочі сушених пряних трав
  7. Вийшло дуже смачно, особливо з дрібно нарізаним зеленим кропом!
...