Як приготувати оселедець під шубою

Невеликі шматочки філе оселедця вкриті шарами овочів (натертого вареною картоплею, моркви та буряка), дрібно порізаною цибулею і майонезом. Дуже часто цей салат прикрашається натертими вареними яйцями.

Кількість порцій: 6
Підготовка: 1 годину, 20 хв
Приготування: 40 хв

Інгредієнти для приготування оселедця під шубою

  • оселедець 2 (філе)
  • картопля 2
  • один великий буряк
  • одна морква
  • пів цибулини середнього розміру
  • два яйця
  • майонез одна склянка

Рецепт приготування оселедця під шубою

  1. У великій або середній каструлі відварити буряк, картоплю і моркву (30-40хв ) і дати охолонути.
  2. Яйця зварити круто (варити 10 хв після закипання). Остудити яйця поклавши їх під проточну холодну воду на кілька хвилин.Рецепт приготування оселедця під шубою
  3. Очистити яйця, відокремити жовтки від білків. Окремо натерти на тертці білки і жовтки.
  4. На крупній тертці окремо натерти картоплю, буряк і моркву.
  5. Дрібно покришити цибулю.
  6. Оселедець нарізати дрібними шматочками.Оселедець нарізати дрібними шматочками
  7. На середину великої плоскої тарілки викласти картоплю і розрівняти. Змастити картоплю тонким шаром *майонезу. Майонез можна видавити використовуючи кондитерський шприц або використовуючи поліетиленовий пакетик (зробити невелику дірочку в одному з куточків пакетика, через яку видавлюватиметься майонез ). Також, майонез можна розмазати за допомогою кухонного лопатки.викласти картоплю і розрівняти
  8. Потім наступним шаром викласти нарізаний оселедець і знову змастити тонким шаром майонезу.викласти нарізаний оселедець
  9. На шар з оселедцем викласти цибулю і морквину. Змастити майонезом.викласти цибулю і морквину
  10. Покрити салат шаром буряків.Покрити салат шаром буряків
  11. Заправити майонезом. Прикрасити салат натертими білками і жовтками.
  12. Поставити в холодильник мінімум на 1 годину. Ножем розділити на порції і подавати до столу.Ножем розділити на порції