Як приготувати морські гребінці під ароматним соусом

Ніжні морські гребінці з легкої скоринкою зовні під ароматним соусом і посипані сумішшю панірувальних сухарів, апельсинової цедри і петрушки. Цим рецептом поділилася зі мною моя подруга.

Кількість порцій: 2
Підготовка: 10 хв
Приготування: 10 хв

Інгредієнти для приготування морських гребінців

  • морські гребінці 10 (промиті і висушені)
  • ріпакова олія 2 столові ложки (можна замінити рослинною)
  • панірувальні сухарі п’ять з половиною столових ложки (без домішок)
  • апельсинова цедра (1 апельсин на 2 порції)
  • петрушка півтори столових ложки (дрібно рубана, для посипання)
  • майонез півтори столової ложки
  • гірчиця 1 столова ложка
  • часник 3 зубчики
  • червоний винний оцет 3 столових ложки
  • чебрець (5 гілочок)
  • апельсиновий сік ( півтори апельсина на 2 порції)
  • петрушка (5 гілочок )
  • пів перчини перець халапеньо
  • оливкова олія півтори столових ложки
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування морських гребінців

  1. Гребінці солимо, перчимо, скроплюємо рапсовим маслом. Підсмажуємо на сковорідці, 3-4 хвилини з одного боку і 1 хвилину з іншого.Рецепт приготування морських гребінців
  2. Тим часом робимо соус. У блендері змішуємо майонез, гірчицю, часник, оцет, сік апельсина, чебрець, петрушку і перець халапеньо. Збиваємо до однорідної маси додаючи оливкове масло.робимо соус
  3. Нагріваємо сковороду на середньому вогні. Додаємо панірувальні сухарі і кілька крапель оливкової олії. Підсмажуємо до золотистої скоринки близько 2 хвилин. Потім туди висипаємо петрушку і цедру апельсина, перемішуємо і знімаємо з вогню.Додаємо панірувальні сухарі
  4. Гребінці викладаємо на тарілку, поливаємо соусом і зверху посипаємо сумішшю сухариків, цедри апельсина і петрушки.Гребінці викладаємо на тарілку