Як приготувати кольорову капусту або броколі в пароварці

Як приготувати кольорову капусту або броколі в пароварці

Виробники прогресивних кухонних приладів звертають нашу увагу на правильну обробку продуктів для здорового харчування. Приготувавши в пароварці кольорову капусту або броколі, ви збережете в них максимальна кількість речовин, необхідних нашому організму. Якщо ми варимо свіжі овочі у воді, то в воду йдуть всі потрібні нам вітаміни і мікроелементи, а харчування стає простою їжею.

Багато хто з нас вважають парову їжу несмачною і прісною. Але це в корені невірне твердження, оскільки тільки ті кулінари, які часто готують в пароварці, знають істинний смак продуктів. Справа в тому, що в овочах, зварених на пару, зберігаються всі мінеральні солі, які природним чином підсолюють нашу їжу. Ці мінеральні солі нормалізують обмін речовин і водно-сольовий баланс в організмі і відчутно підвищують нашу якість життя.

Що ж, дістаємо з далекого кута нашу пароварочку і готуємо смачну цвітну капусту, яка, між іншим, з броколі утворює відмінний смаковий дует! Ми навчимося готувати так, що ніхто і не зрозуміє, що зварені вони в пароварці!

Всі рецепти приготування овочів в пароварці так само підходять і для заморожених продуктів. Тут слід зауважити, що розморожувати їх не потрібно, а негайно закладати в парові кошики для варіння.

Кольорова капуста в пароварці — рецепт з сиром

 

Кольорова капуста в пароварці - рецепт з сиром

Інгредієнти

  • Кольорова капуста (можна замінити на брокколі) — 1 качан;Кольорова капуста в пароварці
  • Твердий сир — 350 г;
  • Огірки солоні — 2 шт.;
  • Вершки жирні — 150 г;
  • Сіль — за смаком;
  • Чорний перець свіжозмелений — кілька горошин.

Приготування кольорової капусти з сиром в пароварці

  • Капустяні суцвіття промиваємо, закладаємо в парові корзини в один шар, присолюєм і на кожне суцвіття кладемо по шматочку сиру. Сир ріжемо тонкими пластинами, які повинні надійно покривати суцвіття. Сир також можна потерти і на терку для буряків.
  • Готуємо овоч з сиром на пару 20-25 хвилинок.
  • Поки капуста вариться, змішуємо заправку. Огірки протираємо на крупній тертці, викладаємо в сито і даємо стекти розсолу (15 хвилин). Змішуємо огірки з вершками, рубаним кропом і перцем. Огірки можна з успіхом замінити будь-яким іншим продуктом, наприклад, зеленою цибулею, яблуком, журавлиною і т.д.
  • Варену з сиром капусту розкладаємо на тарілки, даємо трохи охолонути і поливаємо заправкою. Дуже смачно!

Кольорова капуста з броколі і часником

 

Кольорова капуста з броколі і часником

  • Капуста цвітна — невеликий качан;
  • Броколі — 10 суцвіть;
  • Часник — 2 великих зубки;
  • Масло вершкове — 100 г;
  • Перець білий мелений — щіпка;
  • Базилік — кілька листочків;
  • Лист лавровий — 2 шт .;
  • Сіль — 1 ч.л .;
  • Чебрець — 4 гілочки.

Приготування кольорової капусти з броколі і часником

Капусту поділяємо на суцвіття, зрізаємо пошкоджені місця і старанно промиваємо.
Резервуар для води пароварки наповнюємо на третину обсягу, додаємо у воду розламані листики лавра, чебрець і 1 ч.л. солі.
У нижню корзинку викладаємо суцвіття цвітної капусточки, накриваємо кришкою і доводимо до напівготовності 20 хвилин. Далі ставимо на поверх вище корзинку з броколі і пропарюємо ще 5-7 хвилин.
Поки обидва види капусти готуються, зробимо соус. М’яке вершкове масло перемішуємо з пропущеним через прес часничком, рубаним базиліком і білим меленим перцем.
Відкриваємо кришку пароварки та кулінарній пензлем рясно обмащуємо все суцвіття приготованим соусом. Витримуємо овочі з соусом на пару всього 30 секунд і викладаємо на блюдо сервіровки. Посипаємо улюбленої зеленню і подаємо.

Овочі з куркою в пароварці

 

Овочі з куркою в пароварці

Для цієї дієтичної страви нам знадобляться:

  • кольорова капуста та броколі по 6-8 суцвіть,
  • картопля — 1 кг,
  • філе курки — 1 шт.,
  • оливкова олія — 2 ст.л.,
  • сік лимона — 2 ст.л.,
  • приправа для курки,
  • коріандр зернами — 0,5 ч.л.,
  • сіль і перець.

Всі овочі миємо, картопля чистимо (можна використовувати і в шкірці). Філе курки нарізаємо невеликими шматочками, солимо, посипаємо перцем і приправою.
В нижній ярус складаємо філе упереміж з картоплею, а зверху встановлюємо корзинку з капустяними суцвіттями. Готуємо 30-35 хвилин.
Зварені продукти подаємо так: в глибоке блюдо сервіровки спочатку викладаємо картоплю з куркою, укриваємо його зверху суцвіттями капусти. Змішуємо оливковим маслечком з соком лимона і коріандром, перемішуємо і поливаємо наше дієтичне блюдо.

Парові овочі як частина харчової культури

 

Парові овочі як частина харчової культури

  • Особливості овочевих страв на пару складаються в їх подачі. Як правило, поки овочі варяться, кулінар готує соус, з яким і подає овочі.
  • Ще один спосіб приготувати овочі — скористатися кошиком без перфорації. Ефект парового блюда збережеться, а овочі пропарити разом з соусом.
  • Кольорова капуста та броколі подаються з будь-яким соусом, оскільки ці овочеві культури мають універсальні гастрономічні властивості. Тому найбільшу увагу приділяйте саме соусам і заправкам.
  • Приголомшлива ідея з соусом фондю! Зварене суцвіття наколюємо на вилку, занурюємо в гарячий сирний соус, відправляємо в рот і насолоджуємося ніжним смаком!
  • Парові овочі міняють смак будь-якого салату. Їх натуральний аромат і смак роблять салати не тільки корисні, але і смачніше.
  • Страви на пару — найкраща їжа для схуднення! І хоч різкої втрати ваги очікувати не варто, але поступове схуднення неодмінно станеться! До того ж, парова їжа дуже щадить нашу травну систему, показана для профілактики багатьох захворювань і входить у всі лікувальні дієти.

Популярні овочеві культури — кольорова капуста та броколі в пароварці — смачні не тільки в складі простих або складних страв. Вони смачні і поживні самі по собі — «як є».