Як приготувати каву і з чим її подати

Як приготувати каву і з чим її подати

Кава — напій благородний, смачний і корисний. Але, звикнувши до його хоч і чудового, але вже одинакового смаку, іноді, як і чай, його хочеться як-небудь урізноманітнити. Про те, як урізноманітнити подачу кави ми і поговоримо.


На основі кави в домашніх умовах можна приготувати масу різних смачних кавових напоїв і коктейлів. Це можуть бути як алкогольні, так і безалкогольні напої, як пряні східні напої, так і справжні десерти. Варто лише трохи проявити фантазію і вдома своїми руками без мудрованої техніки та інгредієнтів можна приготувати дуже смачну і незвичайну каву.

У каву можна додати практично всі ті ж прянощі і фрукти, що і в глінтвейн, а також мед, горіхи, шоколад, морозиво, вершки і багато — багато інших продуктів. Якщо ви любите солодку каву, спробуйте додати в нього солодкість під назвою маршмелоу, яку сьогодні можна купити в багатьох супермаркетах. Вона схожа на зефір, але має більш ніжну і тягучу консистенцію. Додавання маршмелоу в гарячу каву призводить до появи повітряної піни, яку можна з’їсти ложечкою або перемішати з кавою і тим самим збагатити солодкими нотками її смак.

Інший цікавий варіант популярний на півдні Франції. Там в каву додають сир! У підігріту чашку для кави кладуть шматочок вершкового сиру, потім наливають каву, випивають її, а розтанувший сир з’їдається ложечкою в кінці.

Ще один варіант, як можна урізноманітнити каву — додати в нього м’ятний сироп, який додасть напою цікаві нотки свіжості. Втім, кожен з таких варіантів заслуговує окремого рецепта, за цими рецептами ви зможете приготувати смачні і цікаві кавові напої.

Рецепт апельсинової кави з горіхами

 

Рецепт апельсинової кави з горіхами
Знадобиться:

  • 300 мл кави
  • горіхи (волоський чи мигдаль або ін)
  • цедра апельсина.

Як приготувати каву з горіхами

Подрібнити на дрібній тертці цедру апельсина, горішки потовкти. У чашку всипати цедру, влити готову каву і посипати напій горішками.

Рецепт карамельної кави з лимоном

 

Рецепт карамельної кави з лимоном
Знадобиться:

 

  • 1 л води
  • 70 гр кави
  • 4 скибочки лимону
  • цукор.

Як приготувати карамельну каву з лимоном

Обсипати скибочки лимона цукром. У каструлю всипати 1 ст.л. цукру, розплавити його до коричневого кольору, потім влити заздалегідь закип’ячину воду, що вихолонула, всипати розчинну або щойно змелену кави і додати за смаком цукор. Кава розлити по чашках і покласти в кожну по скибочці лимона.

Такий простий і дуже цікавий рецепт приготування кави легко освоїть будь-який бажаючий. Лимон зробить каву не тільки смачніше, але й кориснішою. Інший варіант протизастудної профілактики — це кава з імбиром.

Рецепт кави з імбиром і молоком

 

Рецепт кави з імбиром і молоком
Знадобиться:

  • 400 мл води
  • 2 бутони гвоздики
  • 1-2 см кореня імбиру
  • 2 ч.л. кави меленої
  • 400 мл молока.

Як приготувати каву з молоком і імбиром

У каструлю влити воду, покласти гвоздику, тертий на тертці імбир, каву, довести все до кипіння і відразу прибрати з плити. Влити гаряче молоко, дати напою настоятися, перемішавши його. Подавайте в гарячому або холодному вигляді.

Додавши в кави не тільки імбир, а й інші пряні інгредієнти, можна приготувати дуже смачну пряну каву.

Рецепт пряної кави з корицею, імбиром, мускатом і м’ятою

 

Рецепт пряної кави з корицею, імбиром, мускатом і м'ятою
Знадобиться: по 3-4 бутони гвоздики і листочка м’яти, 2,5 см палички кориці, 1 склянка води питної, один стакан молока, по 1 подрібненому кардамону, тертий мускатний горіх (можна взяти сухий), 1 столова л. кави (або за смаком), 1 ч.л. свіжого кореня імбиру дрібно нарізаного, цукор за смаком.

Як приготувати пряну каву

Воду в каструлі довести до кипіння, всипати кардамон, мускат, гвоздику і корицю, добре перемішати, покласти імбир і листя м’яти, довести до кипіння, всипати кави, добре перемішати, ще раз довести до кипіння, влити молоко, знизити вогонь, знову довести до кипіння, всипати цукор, перемішати, прибрати з плити. Накрити каструлю кришкою, наполягати кави перед подачею 5 хв.

За цим рецептом можна приготувати також чай. Подається така пряна кава або чай тільки в гарячому вигляді.

Варіантів приготування кави з різними спеціями дуже багато, і перерахувати їх все просто неможливо. Взявши за основу зазначені рецепти, ви можете приготувати каву з вашими улюбленими спеціями, спробуйте, головне — не боятися експериментів! Ну а ми від рецептів кави пряної перейдемо до рецептів солодких.

Рецепт кави з морозивом і вершками

 

Рецепт кави з морозивом і вершками
Знадобиться: 4 чашки кави, збиті вершки, 3 види морозива (шоколадне, ванільне і кавове).

Як приготувати каву з морозивом

У 4 чашки розкласти по 100 г кожного виду морозива. Влити кави, прикрасити кави збитими вершками. Подати з ложечкою або соломинками.

Наступний рецепт — це поєднання кави, солодкого і алкогольного напою. Така кава прекрасно зігріє холодним ввечері, подарує розслаблення і відчуття домашнього тепла і затишку.

Рецепт кави з шоколадом і бренді

 

Рецепт кави з шоколадом і бренді
Знадобиться: 1 л міцної чорної кави, 200 гр темного шоколаду, 200 мл вершків 35%, 150 мл бренді, 1 апельсин.

Як приготувати каву з бренді і шоколадом

Заздалегідь охолодіть вершки, збийте їх в щільну піну, приберіть в холод. Зніміть з апельсина цедру дрібної теркою. Приготуйте міцну каву, влийте в неї бренд, всипте цедру, перемішайте і дайте 3 хв настоятися під кришкою. Дрібно наламати шоколад, розкласти по чашках для кави, влити гарячу каву, зверху укласти холодні вершки, відразу подати.

Способів урізноманітнити кави існує дуже багато. І в більшості своїй це способи цілком доступні всім бажаючим. Якщо немає можливості придбати бренді, його сміливо можна замінювати хорошим коньяком — всі інгредієнти для смачної і незвичайної кави цілком доступні, тому головне, що необхідно для приготування некласичної кави — це бажання і час.