Як приготувати горох в мультиварці

Горох — ситний, дуже корисний і при цьому абсолютно низькокалорійний продукт, який чудово підходить для будь-якого віку. Головна проблема, через яку каша і інші блюда з цього боба потрапляють на наш стіл досить рідко, — складність їх приготування. Проте прогрес у вигляді мультиварки позбавляє від усіх труднощів, які переслідували хазяєчок раніше.

Як варити горох в мультиварці?

Найпростіший і поширеніший варіант — горохова каша. Вона відмінно виступає в ролі гарніру до м’яса і риби, яйцям і сама може стати начинкою для пиріжків. До епохи мультиварок для її приготування треба було спершу замочувати, а потім довго стежити за розварюванням бобів, періодично помішуючи кашу і підливаючи гарячу воду. Тепер процес готування виглядає куди простіше:

Варіант №1. Дешево і дієтично:

  • Боби слід промити водою до тих пір, поки вона не стане прозорою.
  • Висипати в чашу.
  • Додати воду в співвідношенні 1 до 2.
  • Виставити пристрій в режимі «гасіння» для цілих ядер не менше чим на дві години, для половинок — вистачить і години.
  • Після виключення пристрою перемішайте кашу — бобові прямо на очах перетворяться на ніжне пюре.
  • Солимо за смаком — і каша готова!

Варіант №2. Ситно:

  • Промиваємо горох до прозорої води і висипаємо в чашу.
  • Води знадобиться дещо менше, ніж минулого разу, — приблизно 1,75 склянки на 1 склянку ядер.
  • Прямо у чашу відправляємо брусок вершкового масла.
  • Хоча бобові і рекомендують солити після приготування, цей рецепт вийде смачніше, якщо посолити заздалегідь.
  • Можете використати улюблені спеції і овочі (лавровий лист, перець горошком, пряне коріння, цибулю, моркву і часник), щоб смак став насичиним та багатогранним;
  • Аналогічно попередньому способу цілісні боби гасимо 2 години, половинки — 1 година.

Обидва ці рецепти гороху дозволять приготувати ніжний гарнір з яскраво вираженим смаком.

Суп з гороху і копченини в мультиварці

Другий в нашому списку, але не менш популярний і улюблений варіант — суп з копчениною. Пікантний смак цього першого блюда більшість людей знають з дитинства, а сучасна побутова техніка може гранично спростити технологію його приготування.

Що нам знадобиться:

  • копченина (свинячі ребра, бекон, копчена телятина або курка, ковбаски);
  • горох — 1 склянка;
  • цибуля — 1 середня цибулина;
  • морква — 1 середня;
  • корінь петрушки — 1 шт.;
  • картопля — 2-3 шт.;
  • лавровий лист, перець горошком, сіль, зелень — за смаком.

Рецепт приготування горохового супу з копчениною і м’ясом в мультиварці:

  • Дрібно нарізуємо бекон або копчене сало і відправляємо в чашу пристрою в режимі «жарка».
  • Цибулю і моркву нарізуємо дрібними кубиками і відправляємо до витопленого жиру в чашу пасеруватися (при необхідності додайте вершкового або рослинного масла).
  • Боби ретельно промиваємо, поки не залишиться борошна, зливаємо воду і відправляємо в чашу мультиварки.
  • Додаємо воду з розрахунком 1 до 3,5, солимо, додаємо спеції і виставляємо режим «гасіння» на 40 хвилин.
  • Тим часом очищаємо картоплю і нарізуємо шматочками, те ж саме робимо з коренем петрушки.
  • Нарізуємо порційними шматочками копченої.
  • Після закінчення 40 хвилин додаємо картоплю і м’ясо в суп, гасимо ще 20 хвилин.
  • У готове блюдо додаємо нарізану зелень і подаємо до столу гороховий суп з копчениною.

Час варіння розраховано на половинки бобів. Якщо ви готуєте з цілісних ядер, то або збільште до 1,5 годин час варіння без коренеплодів і копченини, або заздалегідь замочіть боби мінімум на ніч, і тоді час міняти не прийдеться.

Рецепт гороху з м’ясом в мультиварці

Харчова цінність відварених бобових робить їх унікальним продуктом для людей, що стежать за своєю вагою і ведуть активний спосіб життя. Мінімальна жирність, низький вміст вуглеводів при великій кількості білку роблять таку їжу відмінним варіантом для правильного обіду або вечері. Додайте дієтичне м’ясо на зразок курячої грудки або пісної телятини — і ідеальний протеїн готовий!

Що знадобиться:

  • пісна телятина — 300 г;
  • горох — 1,5 склянки;
  • морква — 2 маленькі або 1 велика;
  • Цибулина — 1 середня;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • рослинна олія — 1-2 ст. ложки;
  • корінь петрушки, лавровий лист, прянощі за смаком, сіль.

Рецепт приготування гороху з м’ясом покроково:

  • Вливаємо в чашу олію і розігріваємо її в режимі «жарка».
  • Відправляємо до неї порізану кубиками цибулю і бруски моркви.
  • Через 5-10 хвилин додаємо до спасерованих овочів нарізану кубиками телятину і обсмажуємо близько 7 хвилин.
  • Засипаємо в чашу ретельно промиті боби, цілі зубчики часнику, сіль і прянощі і заливаємо водою 1 до 2, виставляємо режим «гасіння».
  • За годину смачна, ситна і корисна вечеря або обід, багатий білком, готові.

Смачного!