Як приготувати фарширований гарбуз

Для приготування смачного фаршированого гарбуза знадобиться:

  • 3-х кілограмовий гарбуз,
  • 0,5 кг свинини,
  • 5 шт. картопля,

  • 3-4 шт. твердих томатів,
  • Цибуля ріпчаста, зелень,
  • 30 гр. вершкового масла, спеції, сіль, соус.

Як приготувати фарширований гарбуз

Спосіб приготування фаршированого гарбуза

Виготовляється з гарбуза чаша, обрізавши у гарбуза верхівку, яка в подальшому стане «кришкою». Виймається вся серцевина — насіння з волокнами. Робиться фарш з дрібно нарізаних овочів (картопля, помідор, цибуля, зелень) і м’яса. Все це добре посолити, додати спеції (добре підходить чорний перець, чебрець, коріандр, куркума, майоран). Розтопити 30 гр. масла і замішати в фарш. Щільно закрити кришкою» з верхівки гарбуза. Запікається в духовці 30 хвилин, розігріваючи до температури в 210-220 градусів.

Спосіб приготування фаршированого гарбуза

Готовий гарбуз викладається на велике плоске блюдо, великим ножем розрізаючи на часточки, і тільки після цього знімається «кришка». Гарбуз поділиться подібно апельсину. Подавати його потрібно, викладаючи собі на посуд шматочок гарбуза і начинку. Прикрашаємо зверху зеленню і тертим сиром в кожну окрему порцію. Додаємо соус.

фарширований гарбуз

Для цієї страви підходить безліч соусів — переважно на гірчичній основі (гірчично-медовий, тартар, вершково-гірчичний) — добре гармонує з солодкуватим смаком гарбуза.

...