Як приготувати чіпси

Як приготувати чіпси

Любителів солоненьке хрустких скибочок картоплі дуже багато. І так хочеться навчитися зробити чіпси в домашніх умовах, з хорошої картопельки, свіжого масла, без консервантів, небажаних добавок. Як приготувати чіпси вдома? Виявляється, все не так складно.

Щоб чіпси вийшли рівненькі, красиві, бульби треба вибрати середніх розмірів, правильної форми, без глибоких вічок. Картопля має бути з щільною м’якоттю, з мінімальним вмістом крохмалю, саме такий ми вибираємо для смаження.

Обсмажувати чіпсиБезумовно, якість чіпсів залежатиме від рослинного масла, яке ви будете використовувати. Для смаження чіпсів потрібно використовувати лише рафіновані дезодоровані сорти. Для додання чіпсам більш насиченого смаку, можна в масло додати смальцю або свинячого жиру Температура масла для обсмажування чіпсів рекомендується в діапазоні від 170 до 200 градусів.

Обсмажувати чіпси потрібно невеликими порціями, так, щоб скибочки картоплі не заважали одне одному плавали в маслі. Готові будуть чіпси вже через хвилину.

Перед обсмажуванням скибочки картоплі обсушити як слід, це дозволить уникнути розбризкування киплячого масла.

Є ще одна тонкість в приготуванні солоних ласощів.

Готові чіпси — хрусткі, апетитні — краще відразу подавати до столу. Хвилин через тридцять вони втратять свою хрусткость, перетворюючись на смажену картоплю. Ось уникнути цього можна, просушивши готові *чіпси в мікрохвильовці буквально хвилину, або в духовці на деко протягом 10 хвилин. Соліть і посипайте спеціями тільки повністю готові чіпси!

Готові чіпси

Тепер, розібравшись у всіх тонкощах, як приготувати чіпси, ретельно миємо й чистимо 300 г картоплі, нарізаємо її наявним у вас інструментом на скибочки товщиною 1-2 мм. Для видалення надлишків крохмалю промиваємо скибочки в холодній воді і ретельно просушуємо паперовим рушником. У казані, або в сковороді, або у фритюрниці розігріваємо олію й обсмажуємо скибочки маленькими порціями протягом хвилини. Готові чіпси викладаємо на друшляк, даємо стекти лишки масла. Все-таки краще чіпси ще підсушити, розклавши їх в один шар на тарілці і помістивши в мікрохвильовку на 1 хвилину. Дайте чіпсам охолонути, посоліть, приправте спеціями.

Чудовим доповненням до домашнім чіпсам буде і домашній соус, наприклад, приготовлений зі сметани, нежирного йогурту, солі, перцю, часнику і подрібненої зелені. Тільки дайте йому хвилин 40 настоятися в холодильнику.

...