Як правильно пекти млинці та оладки

Як правильно пекти млинці та оладки

Навіть скрупульозне вивчення всіляких рецептів — далеко не гарант того, що у вас вийде смачна пишна випічка. Можна скільки завгодно зважувати інгредієнти і стояти з секундоміром біля плити, але не факт, що частування вдасться на славу. Наші рекомендації, присвячені тому, як пекти млинці та оладки правильно, знадобляться не тільки початківцям, а й експертам в області кулінарії. Щоб вам не довелося вчитися на власних помилках і споглядати підгорівше «щось» на сковороді, давайте послухаємо, що радять досвідчені кухарі!


Незважаючи на те, що часи, коли приготування тіста було таїнство, канули, цей процес все ще має безліч секретів. Практично кожна хранителька домашнього вогнища методом численних спроб виводить свій рецепт ідеального блюда. Що робити, якщо вироби рвуться і прилипають до сковорідки, як довго слід смажити оладки, на чому краще готувати опару — сьогодні ви знайдете відповіді на всі питання!

Як пекти млинці

З приготуванням ції страви взагалі окрема історія — це рум’яні сонечка виходять занадто тонкі, то надто товсті, то на смак як гумові вустілки, незважаючи на всі старання господарки, то до сковороді прилипли. Так яка ж вона — формула ідеального співвідношення візуальної привабливості млинців, їх смаку і найменших труднощів при смаженні? Як спекти млинці, що справлять належне враження?

  • Не шкодую часу на просіюванні борошна — чим ретельніше ви це зробите, тим пишніше, легше вийде готовий виріб. Справа в тому, що пшениця в процесі насичується киснем і впливає на характеристики готового виробу.
  • На момент замішування тіста, яйця і молоко повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте їх з холодильника як мінімум за півгодини до додавання до решти інгредієнтів.Як пекти млинці
    Якщо трохи відійти від звичного сценарію і не до борошна доливати рідкі складові наших млинців (молоко, опару і інш.), а діятимемо з точністю до навпаки, то ми уникнути утворення грудок. Тобто борошно слід невеликим порціями домішувати до решти продуктів.
  • Щоб млинці не прилипали і не рвалися при смаженні, на заключному етапі влийте трохи рослинного або розтопленого вершкового масла — тісто стане більш еластичним і менш схильним до пошкоджень.Щоб млинці не прилипали і не рвалися
  • Для випікання цієї традиційної страви ідеально підійде спеціальна «блинна» сковорода — посуд з низькими краями і товстим дном, щоб вироби рівномірно прожарювати.
    Тісто не повинно бути занадто густим або рідким. Щоб перевірити, чи має воно потрібну консистенцію, пару раз активно потрясіть миску — хороший склад буде нагадувати рідку сметану.
    Масло, необхідне для жарки, виливають на сковорідку — так можна легко промахнутися з його кількістю, а акуратно наносять за допомогою невеликого шматочка матерії, губки і т. д. Зверніть увагу, що в багатьох рецептах змащувати посуду потрібно тільки перед приготуванням самого першого млинчика.
  • Перед тим, як пекти млинці, гарненько прожарити сковороду: найчастіше перші дослідні зразки НЕ виходять саме тому, що вона недостатньо гаряча. пекти млинці
  • Не варто чекати, поки виріб придбає темно-золотий колір — переверти випічки, як тільки вона почне ставати трохи жовтою.
  • Не залишайте смажитися млинці без нагляду — якщо трохи зазіватися і вся робота піде нанівець.
    За думку багатьох господинь, готувати зручніше відразу на декількох сковорідках — чим швидше покінчити з цією справою, тим вище шанси поласувати свіжою випічкою «з пилу-з жару».
  • Щоб перевертати млинці, не пошкоджуючи їх цілісність, користуйтеся лопаткою з гнучким стержнем.
  • Готові вироби складаємо на чистій тарілці гіркою, як слід промащуючи кожен шар вершковим маслом — так ваші млинчики не злипнуться на безформну брилу.

Сподіваємося, наші маленькі «шпаргалки» допоможуть вам приготувати млинці, Які неодмінно полюбить ваші близькі, друзі і знайомі!
Готуємо оладки — шматочок сонечка на тарілці

Хто ж не любить починати день з порції найсмачніше пишних коржів — Щоб просто з пательні, пишні та позолочені! Як правильно приготувати оладки, Які стануть відмінним початком дня — читаємо, запам’ятовуй, Записуємо!

  • Використовуйте для тіста тільки свіжі дріжджі: зіпсований продукт в мить ока зіпсує всю вашу працю і змусить почати все спочатку.
  • Якщо по технології потрібно додавати кефір, то перш, ніж домішувати його до інших інгредієнтів, підігріємо його ще трішки. Це полегшить процес взаємодії молочної кислоти і соди, і випічка краще підніметься і буде більш ніжною.
  • У багатьох рецептах рекомендується дати тісту трохи «відпочити», тобто дати постояти спокійно, не перемішуємо його. Не варто нехтувати цим пунктом, адже саме він — запорука кулінарного успіху! Тому не затівайте приготування страви, якщо поспішайте.
  • Склад для цих виробів повинен бути густим рівно настільки, щоб не розтікатися по сковороді в процесі смаження.
  • Не залишай черпак або ложку в каструлі з тістом, не охолоджуємо і не трясемо його — все це може негативно позначитися на якості і виді ваших оладків.
  • Для перевертання коржів скористайтеся широкою дерев’яною лопаткою — так ви не пошкодити ні продукт, ні сковороду.
  • Як довго смажити оладки, залежить, звичайно, від товщини сформованих вами «острівців», та не перестарайтеся з цим: ідеальні вироби залишаються ніжним і м’якими всередині, маючи при цьому золотисту оболонку.Як довго смажити оладки
  • Досвідчені господині рекомендують готувати оладки на маленькому вогні, щільно закривати кришкою сковороду — так вони не смажаться, а запікаються, як в духовій шафі.
  • Ретельно перемішуємо тісто при додавання в нього компонентів. Тільки у випадку рівномірного розподілу всіх інгредієнтів Ви отримаєте смачну випічки!
  • Товщина цих коржів дозволяє експериментувати з додаванням до базового складу тіста різних добавок. Наприклад, ви можете Всипати в нього трохи сухофруктів, горіхів, маку, свіжих фруктів і т. д.

Тепер, коли ви володієте всіма таємницями процесу смаження млинців і оладок, можна навіть не сумніватися, що ви отримаєте випічки, немов на фотографії з кулінарної книги! Створити таке їстівне чудо не складе труднощів — просто скористайтеся нашими порадами!

...