Як маринувати шашлик в оцті

Як маринувати шашлик в оцті

Заміський відпочинок міцно зв’язується в нашій свідомості з запахами багаття і смаженим м’ясом, приготування якого перетворилося на цілий ритуал. Наш рецепт маринаду для шашлику з оцтом допоможе вам створити частування, яке обов’язково стане «хітом дня» і буде високо оцінено учасниками пікніка. Гарантовано: всі почнуть збиратися навколо мангала раніше, ніж шедевр встигне пропектися — апетитний аромат цієї страви воістину творить чудеса!


Шашлик з оцтом, рецепт якого ви оціните по достоїнству, хороший вже тим, що вам, швидше за все, навіть не доведеться виходити в магазин для приготування маринаду — його основний інгредієнт є практично на будь-якій кухні. Дивовижні соковиті шматочки, приготовані цим способом, завжди виходять відмінно і миттєво змітається з тарілок на свіжому повітрі відпочиваючими.

Маленькі секрети для створення чудового блюда

 

Маленькі секрети для створення чудового блюда

  • Якщо ви вирішили замаринувати шашлик в яблучному оцті, пам’ятайте, що сам по собі цей вид оцту має досить специфічний присмак, який передається і м’ясу, якщо його маринувати в ньому довго. Тому враховуйте, що цей метод — один з найбільш «швидких». Яблучна кислота прекрасно розпушує м’ясні волокна, і смак інших інгредієнтів швидше проникає в шматочки.
  • Чиста оцтова заправка набагато ефективніше інших розм’якшує м’ясо. Якщо у вас в морозилці завалявся шматочок, який ви порахували надто жорстким, і попросту відклали його, сміливо відправляйте його в оцтову суміш!
  • Не кладіть цибульні кільця в каструлю упереміш з м’ясною нарізкою — так вони можуть розм’якнути до такої міри, що надіти їх на шампури буде проблематично. Розкладіть їх поверх замаринованого з оцтом шашлику — так вони схопляться, але не стануть схожими на кашу.

Оцтову есенцію навряд чи можна назвати корисною для шлунка інгредієнтом, тому для дітей краще маринувати шашлик в чомусь іншому.

Якщо під рукою не виявилося тривідсоткового оцту (його ще називають харчовим), розведіть до потрібної концентрації дев’ятивідсотковий склад, дотримуючись рекомендацій на етикетці.

Шашлик зі свинини «Арарат»

ІнгредієнтиШашлик зі свинини "Арарат"

  • Свинина — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 4 великі головки
  • Цибуля зелена — 1 пучок
  • Оцет 3% — 100 мл
  • Помідори великі — 4 шт.
  • Лимон — 1 плід
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець мелений — за смаком

Приготування

Цей рецепт шашлику з оцтом — відмінний варіант для прихильників завжди актуальної класики. Пікантний і яскравий смак укупі з ароматом димку і хрусткою скоринкою забезпечить вам справжню гастрономічну насолоду.

  1. Свинину промиваємо, обсушуємо, видаляємо плівочки, сухожилля і хрящики і нарізаємо невеликими шматками — так вона і промаринується, і прожариться набагато швидше. Складаємо скибочки у велику ємність (тільки не металеву, а краще емальований або скляну) і рівномірно солимо і заправляємо їх меленим перцем. Гарненько перемішуємо масу.
  2. Далі за рецептом шашлику з оцтом нам потрібно зайнятися цибулею — не зеленими стрілками, а ріпчастою! Головки очищаємо від лушпиння і дві з них тремо на крупній тертці (так вони віддадуть м’ясу набагато більше соку). Змішуємо цибулю з м’ясними шматочками, щоб компоненти рівномірно розподілилися між собою. Решту цибулі нарізаємо товстими (до 5 мм) кільцями і зсипати в окрему миску.
  3. Для маринаду вичавлюємо з лимона сік і вводимо його разом з оцтовим складом до м’яса. Зверху поміщаємо цільні кільця цибулі, закриваємо ємність харчовою плівкою і залишаємо години на дві-три.
  4. Поки шашлик із маринадом з оцту готується до смаження, ми нарізаємо зелену цибульку подрібніше, а із помідора отримуємо колечка. По закінченню відведеного терміну, нанизуємо м’ясо на шампури, перемежовуючи його з цибулею і помідорним кільцями.

Подаємо частування, посипавши його зеленою цибулею і будь-якою зеленню, яка вам подобається. Вийшла апетитна страва, ніжна, з пікантною кислинкою і золотистою скоринкою, безумовно займе почесне місце на столі і припаде до смаку всім присутнім на пікніку.

  • Пікантні нотки в оцтовий маринад здатний внести барбарис — його слід додати зовсім трішечки, на кінчику чайної ложечки або ножа.
  • Подрібнений кріп або петрушка додадуть підсмаженим на відкритому вогнищі м’ясним шматочкам приголомшливий аромат. Для цього дрібно наріжте зелень і введіть її до складу маринаду з оцтовою есенцією. Тільки намагайтеся дотримуватися простого правила: сухі приправи застосовуйте, висипаючи їх безпосередньо на м’ясо, а свіжі травички і овочі домішують до маринаду — уже перед тим, як закрити ємність плівкою.
  • Чебрець зробить шашликова м’ясо ще смачніше: просто додайте трохи висушеного рослини до шашличних шматочків.
  • Помідори можна також додати прямо в каструлю з маринадом — вони віддадуть свій сік і готові вироби будуть ще соковитішими.
  • Перед тим, як замочити м’ясо, корисно буде знати, що лимон і оцтова есенція – неприпустиме поєднання задля людей із захворюваннями шлунка. Тому, розраховуючи, скільки оцту і лимонного соку додавати, враховуйте, що в компанії можуть виявитися люди з хворим шлунком. Якщо такі є у вашій компанії, просто не використовуйте один з цих компонентів.

Смачний шашлик з оцтом за рецептом, який ми детально описали вище, здатний зробити навіть звичайні вечірні посиденьки біля ставка подією, про яку ви з друзями будете ще довго згадувати з задоволенням.