Як маринувати шашлик в мінералці

Як маринувати шашлик в мінералці

Збираючись за місто, недостатньо зібрати дружну компанію і знайти мальовничу галявину — потрібно ще правильно скласти меню «обіду на траві». Шашлик на мінералці, рецепт якого ми опишемо, виходить апетитним, ароматним, ніжним на смак, а відпочиваючі захоплено будуть його вихваляти. Гідність цієї технології в тому, що м’ясо стає соковитим, не вбираючи в себе специфічні смаки, які може мати основний інгредієнт.

Головний секрет рецепта шашлику з мінеральною водою в тому, що сама по собі мінералка не має вираженого смаку, тобто вона — нейтральна за смаком. Вона лише робить м’ясо більш м’яким, не надаючи йому гіркоти або кислинки (як, наприклад, *оцет або вино). Бульбашки газу «розпушують» м’ясо, полегшуючи проникнення в нього інших компонентів маринаду. Але перед тим, як замочувати м’ясні кубики в мінералці, вивчіть наші рекомендації — вони допоможуть Вам у створенні дивовижної страви!

Як перетворити центральне блюдо пікніка в шедевр?

  • Якщо ви збираєтеся замаринувати шашлик в мінералці, то враховуйте, що це далеко не найшвидший спосіб приготувати соковите м’ясо. Тому доцільніше зайнятися заправкою м’яса для смаження ще ввечері, напередодні запланованої поїздки.
  • Для приготування на багатті вибирайте частини туші, що містять видимі жирові прошарки — все одно велика частина сала вижариться в процесі приготування.
  • Якщо ви бажаєте ввести в маринад на мінералці зелень, не забудьте видалити найбільш великі листочки з одягнутих на шампури м’ясних шматочків, інакше залишки рослин пригорять буквально на другій хвилині після приміщення їх на мангал.Як перетворити центральне блюдо пікніка в шедевр
  • При приготуванні маринаду на мінеральній воді приділіть особливу увагу вибору підходящої основи. Мінералка не повинна містити ароматів та ароматизаторів і бути калієвою або натрієвою. Ідеальний варіант — середньо-або сильногазована.

Досвідчені кулінари воліють маринувати м’ясні заготовки без солі, додаючи її тільки перед тим, як надягати шматки на шампури — тривале перебування в солоному розчині зробить жорсткішою навіть найсвіжішу вирізку!

Шашлик на мінералці «Щастя туриста»

ІнгредієнтиШашлик на мінералці "Щастя туриста"

  • Вирізка яловича — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 4 головки
  • Кетчуп томатний — 1 стакан
  • Вода — чверть склянки
  • Вода мінеральна — половина склянки
  • Порошок гірчичний — 2 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Сік яблучний — чверть склянки
  • Соус томатний — чверть склянки
  • Цукор коричневий — 2 ст. л.
  • Порошок чилі — 1 ч. л.
  • Масло вершкове — 2 ст. л.

Приготування

Щоб замаринувати м’ясний продукт в мінералці за цим рецептом, доведеться трохи попрацювати, а не просто закинути всі компоненти в одну каструлю і чекати дива. Спосіб хороший тим, що заправку можна зробити навіть за день-два до запланованої дати, а за п’ять-шість годин перед поїздкою на природу замочувати нарізані шашличні заготовки у вже витриманому маринаді. Виходить настільки здорово, що ніякими словами не опишеш!

  1. Для створення шашлику з мінеральною водою цільний шматок м’яса промиваємо в холодній воді і звільняємо від надлишків жирової тканини, кісточок і плівок. Ріжемо його не дуже дрібними порційними шматками — такими, щоб було зручно нанизувати на шампури.
  2. Заздалегідь заготовлені цибулини очищаємо від лушпиння і одну з них подрібнюємо, як для фаршу (вона піде безпосередньо в маринад), а три, що залишилися, ріжемо, великими кільцями — їх ми будемо застосовувати вже при запіканні м’ясних заготовок на шампурах. Перед тим, як замаринувати шашлик в мінералці, доводимо приготований маринад як мінімум до кімнатної температури. А ще краще залишаємо його ненадовго постояти — так смак заправки стане ще більш насиченим.замаринувати шашлик в мінералці
  3. Кладемо яловичину у велику ємність на зразок тазика, заливаємо її заправкою і ретельно перемішуємо все інгредієнти. Зверху поміщаємо цибульні кільця (так вони схопляться маринадом, але не розтопляться до стану кашки), затягуємо ємність харчовою плівкою і залишаємо на п’ять-шість годин.
  4. Нанизуємо наш шашлик із мінеральною водою на шампури, чергуючи з цибульними кільцями, і готуємо над вугіллям 15 хвилин, перевертаючи по потребі. Готове частування виходить дивно соковитим, з насиченим смаком і ароматом. Гарантовано — такий шашлик в мінералці припаде до смаку всім!

Ідеї для кулінарних експериментів

  • Тим, кому подобаються страви погостріше, можна порекомендувати додати в маринад пів-ложечки каєнського перцю в порошку.
  • Якщо маринаду вийшло замало, долийте в ємність ще трохи мінеральної водички і добре перемішайте.
  • Замаринувати виріб у мінералці можна і з застосуванням різної зелені. Кінза, петрушка, кріп — подрібнюйте ту рослину, яка вам більше подобається, і сміливо додавайте її в каструлю.
  • Якщо ви хочете засмажити яловичину з кільцями помідорів, то просто наріжте овочі вже безпосередньо перед початком готування, а не вводьте їх маринад — там і так достатньо томатів.
  • Точно з такою ж заправкою можна замочити не тільки яловичину, а й телятину, свинину, курочку і навіть рибу — абсолютно будь-який продукт вийде чудовим!

Без сумніву, цей рецепт шашликів на мінералці обов’язково стане вашим коронним і буде застосовуватися ще не раз!