Як готується сирне суфле

Сирне суфле — це ніжна закуска, яка подається на стіл гарячою, відразу ж з духовки, щоб тісто не обпало. Особливо цей десерт до душі припаде “сирним” любителям. Дивіться як приготувати сирне суфле.

Інгредієнти для приготування сирного суфле:

  • Маргарин (спред) — 50 грам
  • Мука — 4 столових ложки
  • Сир (бажано, напівжирний, заздалегідь натертий і витриманий
  • Молоко — 250 мл
  • Жовток яєчний — 4 шт.
  • Борошно кукурудзяне — 1 столова ложка
  • Білок яєчний — 6 шт.

Борошно і спред (чи маргарин) знадобляться для підготовки форми для випічки.

Спосіб приготування сирного суфле

  1. Візьміть маргарин або спред, покладіть в каструлю, у якій дно товстіше (тільки не у алюмінієву) і поступово додайте по малу борошно. Борошно всипайте маленькими порціями, щоб не утворювалися грудочки. Спасеруйте (обсмажте при низькій температурі) і поставте в прохолодне місце на декілька хвилин для легкого охолодження. Візьміть молоко і поступово вливайте його, ретельно помішуючи, до отримання однорідної маси. На слабкому, тихому вогні доведіть до кипіння впродовж декількох хвилин.
    Потім, знімайте каструлю з вогню і додайте тертий сир, який ви заздалегідь підготували. Далі, охолодіть ще трохи. Підмішайте яєчні жовтки, по одному, і кукурудзяне борошно. Приправте за смаком.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів С. Збийте яєчні білки до утворення стійкої піни. З’єднайте з половиною підготовленої суміші суфле, потім акуратно викладіть суміш, що залишилася. Вилийте суміш в добре змащену і посипану борошном форму. Форму, в якій випікатимете суфле заповнюйте, приблизно, на дві третини, оскільки під час приготування суфле підніматиметься. Запікайте в нижній частині духовки 30-40 хвилин. Подавайте відразу ж, оскільки суфле почне обпадати.

Смачного!

...