Як готувати шоколадний пиріг

Іноді хочеться побалувати себе і своїх близьких чим-небудь смачненьким. Але часто буває, що старі рецепти приїлися і набридли. Для такого випадку є чудовий не складний і швидкий рецепт приготування шоколадного пирога. Як вже сказано, він дуже легкий у виконанні і не займе багато часу на приготування. Ну а усіма тонкощами цього рецепту з Вами поділиться smachni-recepti.pp.ua

Інгредієнти для приготування шоколадного пирога :

  • Борошно пшеничне — 1 склянка (200 мг)
  • Яйце куряче — 3 шт
  • Цукор — 1 склянка (200 мг)
  • Молоко -1 склянка (200 мл)
  • Какао порошок — 0,5 склянки (100 мг)
  • Рослинна олія (без запаху) — 50 мл
  • Ванілін — 1 чайна ложка
  • Розпушувач тіста — 1 пакетик

Інгредієнти для глазурі:

  • Гіркий шоколад (можна молочний) — 100 грам
  • Вершки або молоко — 60-70 мл

Спосіб приготування шоколадного пирога

  1. Спершу підготуємо усі потрібні інгредієнти, тобто візьмемо необхідну кількість, щоб під час приготування все було у нас під рукою. Це інгредієнти для тіста.

    yak gotuvati shokoladniy pirig

  2. Далі підготуємо інгредієнти для приготування глазурі.

    yak gotuvati shokoladniy pirig

  3. Потім беремо глибоку миску і змішуємо усі сухі інгредієнти, тобто склянку борошна, склянку цукру, пів склянки какао-порошку, чайну ложку ваніліну і розпушувач тіста. Усі ці інгредієнти ретельно перемішуємо.

    yak gotuvati shokoladniy pirig

  4. Далі вливаємо в суху суміш склянку молока і соняшникову олію. Усе це гарненько перемішуємо, щоб ніяких грудочок не було.

    yak gotuvati shokoladniy pirig

  5. Потім в окрему миску розбиваємо 3 яйця і збиваємо їх вінчиком, якщо вінчика немає, то можна скористатися простою вилкою.

    yak gotuvati shokoladniy pirig

  6. Далі, збиті яйця вливаємо в нашу приготовану суміш і все дуже ретельно перемішуємо. Ось, приблизно, що повинно вийти.

    yak gotuvati shokoladniy pirig

  7. Тепер нам необхідно розігріти духовку, приблизно, до 190 градусів С.

    yak gotuvati shokoladniy pirig

  8. Тепер, коли майже все приготовано, залишається тільки вилити приготовану суміш у форму для випікання, яку заздалегідь треба ретельно змастити соняшниковою олією. І ставити в духовку на 50 хвилин. Час приготування може бути трохи більше, все залежить від вашої форми для випікання і духовки. Перевірте готовність пирога ножем, акуратно проткніть пиріг ножем, якщо ніж залишиться сухим, то пиріг готовий.

    yak gotuvati shokoladniy pirig

  9. Отже, мій пиріг приготувався, і ось який вийшов. Верхівка трохи порепалася, але нічого страшного. Цей дефект сховається під глазур’ю, приготуванням якої ми зараз і займемося. А доки глазур готуватиметься нехай пиріг охолоне. Після того, як він остигнув дістаньте його з форми і покладіть на красиве блюдце.

    yak gotuvati shokoladniy pirig

Приготування глазурі для шоколадного пирога

Приготування глазурі — це дуже просто.

  1. Візьміть не велику каструльку і вилийте в неї вершки або молоко, заготоване для глазурі і поставте на маленький вогонь.

    yak gotuvati shokoladniy pirig

Після того, як молоко (чи вершки) стало теплим, додаємо туди шоколад і перемішуємо доки шоколад не розтане. Ось наша глазур і готова.

yak gotuvati shokoladniy pirig

Завершальний етап

Дочекавшись того часу, як наш пиріг трохи остигнув дістаємо його з форми на піднос або блюдо і заливаємо його глазур’ю.
Не виливайте глазур усю відразу на пиріг, робіть це поступово, щоб вона встигала вбиратися, інакше вона просто уся стече вниз.
Ну і ось наш пиріг, по-моєму, виглядає апетитно, та і за смаком прекрасний. Поставте його в прохолодне місце хвилин на 30, щоб глазур застигла. Удачі в приготуванні шоколадного пирога.Смачного!!!

yak gotuvati shokoladniy pirig

yak gotuvati shokoladniy pirig

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!