Як готувати квасолю і кукурудзу в пароварці

Як готувати квасолю і кукурудзу в пароварці

Сучасні кухонні машини не тільки зручні і функціональні, але і допомагають нам покращити своє харчування і урізноманітнити меню. Особливо смачні і корисні овочі в пароварці, рецепти яких залежать виключно від ваших уподобань і наявності продуктів в холодильнику. Цей кухонний прилад допоможе зберегти в продуктах максимальну кількість поживних для організму речовин і перетворити їжу в насолоду.

Як приготувати овочі в пароварці

Овочеві композиції, приготовлені в парових кошиках, можуть служити як самостійними вітамінними стравами, так і гарнірами до м’ясних і рибних страв.

Комбінуються овочі різних видів і в самих різних пропорціях, а подаються частіше з соусами і підливами. Хоча овочеві культури самі по собі насичені водою, в пароварці не втрачають своєї соковитості, часто не потребуючи додаткових підливах. Виняток становлять бобові культури (горох, квасоля та ін.) І злаки (кукурудза, пшениця та ін.).

Також пам’ятайте, що можна готувати овочі в пароварці і у власному соку і в підливах. Така технологія забезпечується шляхом покриття дна перфорованих кошиків фольгою. Якщо ваш прилад укомплектований чашею для рису, то приготування овочевих страв ще більш спрощується!

Відмінним рішенням вітамінізації свого раціону буде покупка заморожених овочевих сумішей в магазинах, які не вимагають додаткового часу на їх підготовку і розморожування перед приготуванням.

Ми зробили для вас добірку відмінних рецептів приготування деяких овочів в пароварці, які урізноманітнюють ваше сімейне меню і змусять вас частіше готувати їжу на пару.

Квасоля в пароварці

Бобові культури, наприклад, квасоля, горох, сочевиця — дуже корисні для травлення і насичують організм рослинними білками, а тому їх обов’язково потрібно включати в меню.

Бобові, звичайно, можна зварити на пару, але це займе дуже багато часу і витрати електроенергії будуть абсолютно невиправданими. Перед приготуванням в пароварці, бобову культуру попередньо потрібно замочити на кілька годин, а потім зварити у воді. Далі вже додавати в овочеве блюдо, яке ви задумали готувати на пару.

А ось стручкова квасоля в пароварці — дуже хороша! Її можна просто пропарити, а можна приготувати під сирним соусом в фользі або, наприклад, в сухарях.

Стручкова квасоля в сирному соусі

 

Стручкова квасоля в сирному соусі

Інгредієнти

  • Квасоля стручкова або звичайна (відварена) — 400 г
  • Вершки або сметана — 150 мл
  • Твердий сир, жирний — 100 г
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець мелений — щіпка

Приготування стручкової квасолі в сирному соусі

Для цього вишуканого блюда цілком підійде і морожена квасоля з супермаркету.

Дно кошики пароварки покриваємо фольгою і викладаємо в неї квасолю.
Готуємо соус: натираємо сир на дрібній стороні тертушки в глибоку тарілку, вливаємо туди ж вершки, солимо, приправляємо меленим перцем і змішуємо всі інгредієнти. Заливаємо цим соусом квасолю. Ставимо готуватися на пару на 25-30 хвилин.
Готову страву подаємо в фользі, посипавши зеленню (можна і акуратно викласти на тарілку).

Кукурудза в пароварці

 

Кукурудза в пароварці

Кукурудзу можна зварити і в пароварці, якщо є таке бажання. Але не всяка кукурудза вийде смачною і соковитою, а тільки молоді качани. Кукурудза виходить дуже соковитою і ароматною, якщо готувати її у фользі.

Приготування кукурудзи в пароварці

Кожен кукурудзяний качан змастіть рослинним маслом (кращий вибір — оливкове), посоліть, посипте перцем і щільно загорніть у фольгу. Пікантності смаку готового продукту додасть сік лимона або лайма, якщо ви побризкаєте ним кожен качан.
Складіть в корзинку, заповнивши її не більше ніж на 2/3 об’єму. Варіть на повній потужності приладу 2:00, не забуваючи підливати води.

Готова кукурудза — дуже соковита, ароматна і ніжна. Для експерименту, ви можете збагатити її аромат і смак пахучими травами і всілякими приправами за своїми смаковими уподобаннями, просто загорнувши їх в фольгу разом з качаном.

Спаржа в пароварці

Ці красиві «аристократичні» пагони дуже багаті найнеобхіднішими для нашого здоров’я речовинами, а страви з них гідні найвибагливіших гурманів.

Спаржа в пароварці

Перед приготуванням спаржі, її пагони потрібно почистити: обрізати найбільш жорстку частину стебла, далі почистити ножем стебло і промити пагони під струменем води.

інгредієнти

  • Пагони спаржі — 1,5 кг
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — 5-10 горошин

Приготування спаржі в пароварці

Закладаємо пагони в корзинку, солимо і, за допомогою млина, приправляємо перцем. Закриваємо кришку і варимо на пару 6-7 хвилин.

Готову спаржу викладаємо на блюдо сервіровки, скроплюємо соком лимона або винним оцтом і подаємо до столу. Окремо пропонуємо соус: вершковий, сметанний або томатний.

Спаржа облагородить будь-яку салатну суміш або овочеве блюдо, а приготована на пару вразить вас натуральність смаку і красою кольору.

Якщо ви ще не зовсім усвідомили, яким чудовим кухонним приладом володієте, то саме час закохатися в свою пароварочку! Завдяки її неперевершеною технології приготування, улюбленими стравами стануть овочі, рецепти яких для пароварки прості, але гідні царського столу!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!