Як готувати курячу грудку в мультиварці

Куряча грудка є прекрасним зразком м’ясного філе, який можна приготувати сотнею різноманітних способів. Для того, щоб зробити грудинку одночасно смачною, корисною, ароматною і швидко подати до столу, можна використати сучасний кухонний прилад — мультиваріння.

Що приготувати просто і швидко з курячої грудки в мультиварінні?

Мультиваріння дозволяє влаштувати свято шлунку для цілої сім’ї. При цьому економляться як фінансові, так і тимчасові ресурси. З нею навіть дуже смачна куряча грудка не змусить довго себе чекати. Подивимося, що цікавого можна з неї приготувати.
Отже, є куряче філе. Легше і найшвидше — запекти його із спеціями. Смачно, просто, і дуже навіть привабливо.
Рада! Купуйте м’ясо бажано з кісточкою — при готуванні вона збереже вологу і поліпшить смакові якості філе.
Вимивши філе як слід, і обтерев рушником, вибираємо спеції для його приготування. Найпростіший варіант — набір «Для курки», який можна купити в магазині. Але ніхто не заважає експериментувати з прянощами і травами на власний розсуд. Наприклад, багатьом подобається курка з каррі. З картоплею і м’ясом відмінно поєднується орегано і чорний перець, також не варто забувати про базилік, шавлію, майоран, чебрець, розмарин, м’яту. Цікавий жагуче-м’ятний смак дає імбир.
Вибрані вами спеції можна втерти в м’ясо, або вмішати в майонез або сметану, щоб обмазати грудинку отриманим соусом з усіх боків.
Залежно від потужності мультиваріння, запікати курячу грудку треба від 30 до 40 хвилин — по 15 або 20 хвилин на кожну сторону. Запечене філе можна нарізувати шматочками і сервірувати з листям салату перед поданням на стіл.

Як приготувати курячу грудку в мультиварінні на пару?

Курка на пару — дуже корисне дієтичне блюдо. Щоб зробити таке блюдо, треба поступати з інгредієнтами також, як при випічці, виключаючи всього пару деталей :

  1. Щоб надійно пропарити філе в найкоротші терміни, слід зробити серію надрізів на грудці. У надрізи для смаку можна вставити часточки часнику або інші добавки.
  2. У чашу мультиваріння треба налити дві склянки води, можна додати лавровий лист або інші ароматні спеції. Грудку треба помістити на підставку для пропарювання і встановити таймер на 30 — 40 (це залежить від розміру грудки) хвилин.

Куряча грудка з грибами в мультиварінні: швидко і смачно

Якщо у вас часто бувають гості, а на підготовку часу немає, в складний момент виручить рецепт курячої грудки з грибами. Блюдо готується усе півгодини.
Філе, 300 г грибів, цибулину і моркву нарізувати шматочками. Мультиваріння запускається в режимі «випічка» на 30 хвилин, морква і лук обсмажуються у вершковому маслі 5 хвилин. Потім додається м’ясо з грибами і всі разом готується ще 3-5 хвилин.
Після цього в чашу додаються дві столові ложки сметани, перемішані з двома ложками муки і 100 г кип’яченої води. Суміш готується решта 20 хвилин. При сервіровці блюдо посипається свіжою рубаною петрушкою.

Куряча грудка в мультиварінні: дієтичний рецепт

Складно знайти вишуканіший і дієтичний рецепт курячої грудки, чим пастрома з філе, приготована в мультиварінні. Це блюдо відрізняється неймовірно швидким приготуванням (всього 15 хвилин гасіння!) і довгим терміном зберігання (близько 5 діб в холодильнику).

Щоб приготувати пастрому, треба заздалегідь замаринувати м’ясо в такому розсолі:
У холодній кип’яченій воді розчиняються столова ложка цукру і три столові ложки солі, додаються лавровий лист і коріандр (можна товчений для посиленого аромату). Філе повністю занурюється в розсіл і на 12 годин вирушає в холодильник, або на 6 годин залишається в темному
місці при кімнатній температурі.
Перед гасінням треба підготувати суміш із зернової французької гірчиці з рослинною олією. Цією сумішшю змащують засолене філе і відправляють в чашу. Мультиваріння виставляється в режим «гасіння» на 15 хвилин. Якщо дозволяє час, не відкривайте кришку приладу впродовж двох годин після приготування, оскільки при збереженій температурі усередині триває повільне гасіння.

...