Як готувати грушевий кекс

Давайте розглянемо, як готувати грушевий кекс. Ніжний бісквіт з соковитою грушею і шоколадною крихтою. Грушева насолода — це смачно!

Інгредієнти:

  • 500 г соковитих груш;
  • 0,5 склянки волоських горіхів очищених;
  • 150 г вершкового масла або маргарину;
  • 2 курячі яйця;
  • 0,5 склянки цукрового піску;
  • 120 г борошна;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • 1 ст. ложка лимонного соку;
  • 1 ст. ложка розтопленого меду.

Спосіб приготування грушевого кексу:

  1. Грушу обполоснути, обсушити. М’якуш нарізувати кубиками і полити лимонним соком.
  2. Горіхи подрібнити.
  3. Половину шоколаду порубати ножем і прибрати в холодильник.
  4. Змішайте м’яке масло або маргарин з цукром. Додайте збиті яйця і змішуйте до однорідної структури тіста. У кінці засипте горіхову крихту.
  5. Додайте в тісто борошно і розпушувач, трохи перемішайте.
  6. Останніми додаємо грушеві кубики і шматочки шоколаду. Перемішайте ложкою.
    Форму змастіть маргарином і викладіть тісто, розрівняйте.
  7. Розігрійте духовку до 170. Випікайте 50-70 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.
  8. Готовий грушевий кекс остудити, верхівку змастити медом.

Перед поданням посипати натертим шоколадом.
Приємного чаювання!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!