Як готувати цукерки вдома

Як готувати цукерки вдома

Цукерки бувають різні-різні: жовті, зелені, помаранчеві, червоні … Всі вони, звичайно, дуже смачні, але корисні чи ні? Можна зламати очі, намагаючись вичитати на маленьких строкатих папірцях незрозумілі склади. Але щоб не переживати про те, що ж насправді таїться за красивою обгорткою, пропонуємо навчитися робити цукерки самим. Це зовсім нескладно, а результат може дати фору багатьом промисловим аналогам.

Іспанські цукерочки з мигдалем

 

Іспанські цукерочки з мигдалем

Іспанці люблять створювати неоднозначні солодкі страви, які на перший погляд можуть викликати здивування — шоколадний торт з грибами, наприклад. Або ось цукерки з картоплею … На диво, такі цукерки виходять дуже смачними, і ніхто сам ніколи в житті не здогадається, що одним з основних інгредієнтів тут виступає картопля.

Інгредієнти:

  • 250 г мигдалю;
  • 175 г цукру;
  • 70 г картоплі;
  • 2 курячих яйця.

Спосіб приготування іспанських цукерок з мигдалем

  1. Відварити картоплю в мундирі, очистити і розім’яти виделкою.
  2. Мигдаль подрібнити в блендері, змішати з картоплею, залишивши невелику частину меленого мигдалю для обвалювання цукерок.
  3. Додати в масу одне яйце і цукор, добре розмішати. Загорнути масу в харчову плівку і поставити в холодильник на три години.
  4. Потім скачати невеликі кульки з холодної маси, вмочити їх у збите яйце і обваляти в мигдальній крихті.
  5. Утворені кульки поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Дати цукеркам охолонути.

Домашній мармелад

 

Домашній мармелад

Домашній мармелад можна робити з будь-якого соку, компоту, заморожених ягід, з декількох видів соку можна робити двошаровий мармелад — експериментувати можна як завгодно, в будь-якому випадку такий мармелад буде набагато корисніше своїх магазинних аналогів. Однак, для цього рецепту потрібен особливий продукт агар-агар — це порошок з морських водоростей, який має желювальні властивості. Агар-агар частіше желатину використовують в десертах і солодких стравах, тому що він абсолютно позбавлений смаку і не має запаху. На жаль, навіть у самих наворочених супермаркетах не завжди вдається зустріти агар-агар, а ось замовити його в Інтернеті проблем не складе.

До речі, від цукру в даному випадку можна і відмовитися зовсім, якщо сік досить солодкий.

Інгредієнти:

  • 400 мл свіжовичавленого соку;
  • 2 ч.л. агар-агару;
  • 0,5 склянки цукру.

Спосіб приготування домашнього мармеладу

  1. У 300 мл соку всипати агар-агар і залишити на 30 хвилин.
  2. Через 30 хвилин, сік залишився 100 мл з’єднати з цукром і довести до кипіння.
  3. До киплячого соку додати сік з агар-агаром, дати закипіти і варити хвилин 5, потім вимкнути плиту і залишити на 10 хвилин.
  4. Підготувати формочки, розлити гарячу рідину по формах, дати охолонути до кімнатної температури і поставити в холодильник.
  5. Години через 3-4 домашній мармелад буде готовий.

Молочні іриски

 

Молочні іриски

Рецепт для любителів цукерок «Корівка», ірисок і вершкових тягучок!

Інгредієнти:

  • 200 мл молока;
  • 200 г цукрової пудри або цукру;
  • 30 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. меду;
  • рослинна олія.

Спосіб приготування молочних ірисок

  1. У каструлю з товстим дном влити молоко, додати масло, цукор, мед і поставити на повільний вогонь.
  2. Тримати на вогні близько півгодини, постійно помішуючи, щоб вона злегка загусла і стала карамельного відтінку.
  3. Розподілити масу по формочках, попередньо змазаними рослинним маслом.
  4. Дати масі охолонути.

Цукерки із сухофруктів

 

Цукерки із сухофруктів

Дуже смачні, корисні і прості у приготуванні цукерки. У даному рецепті наводиться рівне співвідношення всіх сухофруктів, але при бажанні його можна міняти і за смаком додавати чогось більше, а чогось менше.

Інгредієнти:

  • 100 г кураги;
  • 100 г інжиру;
  • 100 г родзинок (бажано сорт «Ізабелла»);
  • 100 г фініків;
  • 100 г чорносливу;
  • 50 г абрикосових зерняток.

Спосіб приготування цукерок із сухофруктів

  1. Подрібнити всі 5 видів сухофруктів в блендері, а абрикосові зернятка розтерти з допомогою кавомолки в порошок.
  2. Змішати все в одну масу.
  3. Зліпити невеликі кульки. Цукерки готові. Зберігати краще в холодильнику.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!