Ягідний кисіль

Ягідний кисіль

Мій кисіль ягідний, з тих ягід які були припасені з минулого року. Ось і їх черга настала! Цілком підійде цей десерт і для дитячого раціону, якщо звичайно немає протипоказань до інгредієнтів.

Час приготування: 1 година
Порцій: 12
Калорійність: 83 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування ягідного кисілю

  • Брусниця 150 гр
  • Журавлина 150 гр
  • Смородина чорна 150 гр
  • Цукор тростинний 150 гр
  • Крохмаль картопляний 75 гр

Фото рецепт приготування ягідного кисілю

  1. Ягоди вимити і дати воді стекти, якщо ягоди використовуєте заморожені, то попередньо дати їм 30 хвилин постояти в кімнатній температурі. Пропорції приблизні йдуть: 1 склянка ягід на 1 літр води.Фото рецепт приготування ягідного кисілю
  2. Протеріть ягоди через друшляк.Протеріть ягоди через друшляк
  3. Віджатий сік відставити в сторону, до нього черга дійде пізніше.Віджатий сік відставити в сторону
  4. Жмаки кинути в гарячу воду і варити 15-20 хвилин. Кількість води у мене було 3 літри.Жмаки кинути в гарячу воду
  5. Відвар процідити, жмаки ще раз віджати і можна викинути, більше вони нам не знадобляться — вони виконали свою роль.віджати і можна викинути
  6. Налити склянку відвару і відставити, решту знову поставити на плиту — нехай закіпає. Всипати цукор.Всипати цукор
  7. Розвести у відварі, який ми відставили, крохмаль. Його пропорції 1 ст. ложка на 1 літр, відповідно на мої 3 літри відвару пішло 3 столові ложки крохмалю, які я попередньо розвела в склянці. Крохмаль повинен рівномірно розмішатися.Крохмаль повинен рівномірно розмішатися
  8. Влити в закипілий відвар сік віджатих ягід, ще раз дати закип’ятити та тонкою цівкою, помішуючи, ввести розведений крохмаль. Дати закипіти, варити ще 3-5 хвилини. Після чого прибрати з вогню і дати дещо охолонути, а там вже на любителя — пити його в гарячому чи холодному вигляді, вирішувати виключно Вам!ввести розведений крохмаль