Яблучний штрудель

Яблучний штрудель

Яблучний штрудель це дивовижний десерт, який прийшов до нас з Австрії. Він являє собою рулет з вершкового тіста із начинкою з яблук. Яблука можна замінити грушами, вишнями, сиром, горіхами, маком та іншими смаколиками. Особливістю яблучного штруделя є вершкове тісто, яке треба розкачати дуже-дуже тонко, щоб штрудель вийшов листковим м’яким і смачним.

Інгредієнти для приготування  яблучного штруделя

Інгредієнти для приготування  яблучного штруделя

Для тіста:

  • 200 г пшеничного борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 75 мл кип’яченої води;
  • Одна чайна ложка лимонного соку;
  • 1 щіпка солі.

Для начинки:

  • 3-4 яблука ( близько 0,6 кг);
  • 100 г родзинок ;
  • 100 грамів волоських горіхів;
  • три столових ложки цукру;
  • кориця;
  • ванілін.

Рецепт приготування яблучного штруделя

  1. Борошно висипати в глибоку миску, додати сіль, яйце, лимонний сік. Замісити тісто.Рецепт приготування яблучного штруделя
  2. Поступово підливати воду і продовжувати місити тісто. У підсумку воно вийде м’яким, еластичним і не пристає до рук. Якщо тісто пристає, його потрібно продовжувати місити доки воно не перестане липнути до рук.продовжувати місити тісто
  3. Розділити тісто на 8 шматків. Сформувати з них коржики плескатої форми. Кожен коржик зверху намазати розтопленим вершковим маслом.Сформувати з них коржики
  4. Скласти коржі по дві штуки один на одного. Накрити плівкою і помістити в холодильник на дві години.Скласти коржі по дві штуки
  5. Яблука очистити від шкірки і кісточок. Нарізати кубиками. Додати родзинки, горіхи і цукор. Все перемішати.Яблука очистити від шкірки
  6. Після закінчення двох годин дістати тісто з холодильника. Кожен коржик змастити маслом ще раз. Покласти коржі один на одного так щоб вийшло всього два коржики. На стіл посипати борошно і розкачати одну корж якомога тонше. Тісто має бути настільки тонким щоб аж просвічувалось. Посипати лист ваніліном і корицею. Викласти на нього начинку трьома рядами. Це допоможе уникнути розтріскування тіста. Згорнути рулет, при цьому перший ряд повинен накотуватися на другий, а другий на третій. Загорнути краї тіста до верху щоб сік не витік і не пригоріла.Кожен коржик змастити масломЗгорнути рулет
  7. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів, потім знизити температуру і випікати ще 25 хвилин при температурі 130 градусів. Під час випікання змастити вершковим маслом три рази. Коли ви дістанете штрудель з духовки, він може опинитися з скоринкою. Не панікуйте, ця корочка відійде (стане м’якою) поки штрудель буде остигати. Готовий яблучний штрудель посипають цукровою пудрою і подають з морозивом.дістанете штрудель з духовки
...