Холодець з курки фото рецепт

Холодець з курки фото рецепт
Зверніть увагу щоб курка була пожирніше, у мене була домашня, тому бульйон вийшов дуже наваристим.


Час приготування: 5 годин
Порцій: 6
Калорійність: 462 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування холодцю з курки

  • Курка  вагою 1,8 кг 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 100гр 1 шт.
  • Морква 140 гр
  • Часник зубці 5 шт.
  • Сіль одна ч.л.
  • Перець чорний горошком 5 шт.
  • Лаврове листя 4 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кінза (коріандр) 5 гр

Фото рецепт приготування холодцю з курки

  1. Зняти шкіру з курки. У мене курка була дуже велика 5 кг, тому я використовувала тільки половину, якщо у Вас невелика — використовуйте її цілком.Фото рецепт приготування холодцю з курки
  2. Покласти куру в каструлю і залити її прохолодною водою, так щоб вона на 5 см покрила курку (приблизно 4 літри). Поставити каструлю на сильний вогонь.Покласти куру в каструлю
  3. Коли вода закипить, зняти піну і зменшити вогонь. Варити 4 години на повільному вогні, періодично знімаючи піну та жир. Води має залишитися в 2 рази менше і м’ясо повністю відійти від кістки. Додати очищену моркву, цибулину, часник, варити ще 30 хвилин.зняти піну і зменшити вогонь
  4. Потім додати сіль за смаком, лавровий лист і чорний перець горошком і залишити варитися ще на 30 хвилин.
  5. Поки доварюється бульйон, відварити яйця в круту, охолодити їх, потім почистити. Моркву почистити, для м’якості її можна попередньо проварити в бульйоні приблизно 5-7 хвилин, але це на любителя. Нарізати забавними формами для подальшого оздоблення холодцю.Моркву почистити
  6. Очистити часник і нарізати тонкими скибочками.Очистити часник
  7. Варену моркву, цибулину і часник витягти з бульйону і викинути. Бульйон процідити і відставити його охолоджуватися. М’ясо відділити від кісток, які також викидаються, порізати або розділити на маленькі шматочки і викласти у форму.М'ясо відділити від кісток
  8. Яйця порізати уздовж і розкласти зверху м’яса, додати нарізану моркву, часник, і в завершенні холодець з курки прикрасити зеленню петрушки або кінзи.холодець з курки прикрасити зеленню
  9. Акуратно залити процідженим і охололим бульйоном, поставити застигати в холодильник.
  10. Подавати холодець з хріном чи гірчицею.

Можна приготувати соус: сметана, хрін, часник — все треться на дрібній тертці і перемішується з подрібненою зеленню.