Холодець: 5 незвичайних рецептів

Холодець — одна з класичних святкових страв, часто присутніх на столі і радують любителів одним лише своїм виглядом, не кажучи вже про смак. У цій статті ми трохи відійдемо від загальноприйнятих стандартів і подивимося, як приготувати незвичайний холодець. Приготування такої страви як холодець вимагає досвіду поводження з желатином, тому часто кулінари, такого досвіду не мають, навіть не ризикують братися за приготування цієї страви. А даремно, адже навчитися її готувати простіше, ніж здається. Тренування — це половина успіху, так що, спробувавши зробити холодець пару разів, ви обов’язково навчитеся.

А вміння його готувати — це величезна гідність будь-якого кулінара, адже це блюдо є святкове, що асоціюється з домашнім теплом, затишком, застіллям.

У цій збірці ми зібрали кілька незвичайних рецептів приготування холодцю для тих, хто вже освоїв ази і готовий до нових подвигів.

Холодець з курки «Серденька»

 

Холодець з курки «Серденька»

Знадобиться:

  • 200г курячого філе;
  • 150г бульйону курячого;
  • 3г желатину;
  • по 1 болгарському перцю, лимону, огірку і яйцю, зелень.

Як приготувати холодець у вигляді сердечок

Відварити куряче філе так, щоб бульйон вийшов смачним і ароматним. У теплому бульйоні розчинити желатин і дати йому розбухнути. Куряче філе нарізати або розібрати на волокна, з червоного перцю вирізати сердечка за розміром формочок — сердечок (це можуть бути форми для кексів), вирізати маленькі сердечка з шкірки огірка. Бульйон з желатином нагріти до його розчинення, але не кип’ятити. У формочки спочатку викласти маленькі сердечка з огірка, потім сердечка з перцю. Третина бульйону з желатином перемішати з майонезом. Спочатку в формочки налити бульйон з майонезом, потім викласти курку і залити прозорим бульйоном. Дати повністю застигнути в холодильнику.

Холодець в апельсинах

Знадобиться:

  • 100г замороженого овочевого асорті;
  • 20г желатину;
  • 4 великих апельсина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 куряча грудка;
  • 2 ст.л. солодкої паприки;
  • апельсиновий сік, спеції за смаком, мускатний горіх.

Як приготувати холодець в апельсинах

Дрібно нарізати грудку, додати подрібнений часник, приправи, влити сік 1 апельсина і на 20 хв залишити. Додати до курки розморожені овочі, всипати желатин, перемішати. Викласти суміш в рукав для запікання і запекти 30-40хв в розігрітій до 200градусов духовці. Зрізати верхню частину апельсинів на 2 -3см, акуратно ложкою вишкребти м’якоть. Викласти в отримані формочки запечену курку з овочами, влити сік, що утворився при запіканні, прибрати в холодильник до застигання.

Багато пробували холодець з судака та іншої риби, з язика, м’яса і т.д. І далеко не кожен другий хоча б раз у житті пробував холодець з шампіньйонів. Тому грибний холодець цілком можна вважати незвичайним.

Грибний холодець

 

Грибний холодець

Знадобиться:

  • 300г печериць;
  • 1,5 склянки грибного відвару;
  • 1 яйце;
  • 1 ст.л. желатину;
  • зелень.

Як приготувати грибний холодець

На сушених грибах приготувати наваристий грибний бульйон, відваривши в ньому печериці. Великими красивими пластинками нарізати гриби. У теплому бульйоні замочити желатин, потім розчинити його, нагріваючи бульйон, але не доводячи до кипіння. Тонким шаром налити грибний відвар у форму, прибрати в холодильник для застигання. Потім на застиглий шар викласти гриби, нарізане яйце, зелень та інші продукти для краси — за бажанням. Залити продукти акуратно бульйоном, знову прибрати форму з заливним в холод до застигання.

Шинкові рулетики — теж дуже популярна закуска на святкових столах. Чому б не зробити їх з холодцем?

Холодець в шинкових рулетики

Знадобиться:

  • 50г желатину на 1л бульйону;
  • 2 варені яйця;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • 1 морква варена;
  • куряче філе відварне, шинка, зелень.

Як приготувати рулетики з начинкою з холодцю

Відварну курку розібрати на волокна або дрібно нарізати, подрібнити яйця, моркву, зелень, обсушити горошок. Всі підготовлені продукти змішати, поперчити і посолити. У невеликій кількості теплої води розчинити желатин, на 10-15 хв залишити, потім влити до нього киплячий бульйон, перемішати, посолити. На пластинки тонко нарізаної шинки викласти приготовану начинку, згорнути рулетики. Щільно скласти рулети в будь-яку відповідну для заливки посуд. Залити рулети бульйоном з желатином, прибрати до застигання в холод. Застиглі рулети дістати з посуду і звільнити від зовнішнього шару желатину, викласти на блюдо і подати.

У будь-якому наведеному рецепті курку можна замінити іншим м’ясом.

Ну а останній рецепт являє собою досить оригінальну подачу холодцю, при цьому він дуже простий і нетрудомісткий.

Холодець «Башточки»

 

Холодець «Башточки»

Знадобиться:

  • курячий бульйон;
  • шинка;
  • яловичий язик відварний;
  • відварна курка;
  • журавлина, желатин, часник, зелень.

Як приготувати холодець у склянках

У проціджений бульйон додати желатин, виходячи з рекомендацій на упаковці. Нарізати тонкою соломкою курку, шинку і язик, перемішати з пропущеним через прес часником. Взяти склянки (можна пластикові, відповідні для гарячих напоїв), на дно викласти зелень і журавлину, залити невеликою кількістю желатинового бульйону, прибрати до застигання в холод. Коли застигне, викласти зверху м’ясне асорті і влити бульйон на всю висоту склянок. Щоб легко дістати холодець з склянок, на кілька секунд занурте стакани в гарячу воду так, щоб всередину них вона не потрапила на холодець легко перекинеться на блюдо.

Як приготувати холодець з помідорів

Холодець — прекрасна в усіх відношеннях закуска, а її ошатний вигляд завжди створює святковий настрій на будь-якому торжестві. Успіхів у приготуванні!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!