Хліб з вівсяних пластівців із зеленню

Хліб з вівсяних пластівців із зеленню
Дуже простий і в той же час оригінальний рецепт. Тісто замішується на молоці з додаванням зеленої цибулі, від чого хліб набуває насичений густий аромат і яскравий смак.


Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій: 30
Калорійність: 68 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування хлібу з вівсяних пластівців із зеленню

  • Борошно пшеничне 400 гр
  • Цукор-пісок 3 гр
  • Дріжджі сухі активні 7 гр
  • Цибуля зелена 30 гр
  • Кріп 30 гр
  • Сіль одна ч.л.
  • Вівсяні пластівці великі (Геркулес) 120 гр
  • Молоко 250 мл

Фото рецепт приготування хлібу з вівсяних пластівців із зеленню

  1. Просійте борошно у велику миску, зробіть посередині поглиблення, насипте чайну ложечку цукру, влийте 2 столові ложки теплої води і висипте дріжджі. Перемішайте, захопивши трохи борошна і залиште закваску на 15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.Фото рецепт приготування хлібу з вівсяних пластівців
  2. Якщо берете пресовані дріжджі, то знадобиться 40 грам, а якщо швидкодіючі, то закваску ставити не потрібно, просто перемішайте їх з борошном.
  3. Кріп та зелену цибулю помийте, обсушіть і дрібно — дрібно поріжте. Можете додати будь-які інші трави — петрушку, кінзу і т.д. Головне — залиште зелену цибулю. Готовий хліб буде пахнути яскраво і дуже апетитно.Кріп та зелену цибулю помийте
  4. Додайте в борошно з дріжджами зелень, сіль, вівсяні пластівці і влийте тепле молоко.Додайте в борошно з дріжджами зелень
  5. Замісити тісто за допомогою спеціальних насадок для міксера. Місіть хвилин 10, поки не сформується пружню кулю.Замісити тісто за допомогою спеціальних насадок для міксера
  6. Накрийте його рушником та помістіть в тепле місце підходити хвилин на 30.Накрийте його рушником
  7. Обімніть тісто, щоб лопнули всі бульбашки, що утворилися, сформуйте майбутній батон і поставте в тепло на 40 хвилин (наприклад біля розігрітої духовки, у якої можна на цей час відкрити дверцята). Батон помітно збільшиться в об’ємі, змастіть його молоком, розрівнюючи поверхню. Це допоможе хлібу придбати апетитну і не дуже тверду скоринку. Зробіть косі надрізи 1-2 сантиметри глибиною, посипте вівсяними пластівцями.Обімніть тісто
  8. Випікайте близько 40 хвилин при 200 градусах. Готовий теплий хліб залиште хвилин на 5 в духовці, потім загорніть у рушник і дайте охолонути. Нарізайте коли він повністю охолоне (хоча дочекатися і не відрізати окраєць майже не реально :))Випікайте близько 40 хвилин при 200 градусах
  9. Дуже смачно намазати на скибочку такого хліба домашній сир або сир, змішаний із зеленню.намазати на скибочку такого хліба домашній сир
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!