Хліб із запеченим перцем і травами

Хліб із запеченим перцем і травами
М’який, повітряний і яскравий хліб з ароматними травами і запеченою перцем. Відмінний варіант для святкового столу, а також як доповнення до гарячого супу взимку і свіжому салату влітку.


Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій: 10
Калорійність: 185 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування хлібу із запеченим перцем і травами

  • Перець солодкий червоний (паприка) 3 шт.
  • Борошно пшеничне 450 гр
  • Сіль морська 1,4 ч.л.
  • Суміш сушених прованських трав 2,5 ч.л.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 5 гр
  • Томатне пюре 30 гр
  • Йогурт питний 150 мл
  • Оливкова олія 15 мл

Фото рецепт приготування хлібу із запеченим перцем і травами

  1. Перець розріжте навпіл, видаліть насіння. Покладіть зрізом вниз на деко, застелене фольгою або папером для випічки, змастіть маслом і поставте запікати в розігріту духовку при температурі двісті градусів на 20-25 хвилин.Фото рецепт приготування хлібу із запеченим перцем
  2. Поки перець печеться, приготуйте тісто. Для цього просійте борошно в широку миску, додайте сіль, трави і дріжджі, перемішайте. У поглиблення влийте 150 мл теплої води, додайте 2 ст.л. томатного пюре і несолодкий питний йогурт. Замісити м’яке тісто і вимішуйте до гладкості і еластичності, потім помістіть в тепле місце для підйому на 30-40 хвилин.приготуйте тісто
  3. Запечений перець, шкірка якого повинна потемніти і роздутися місцями, перекладіть в закривається ємність і остудіть під кришкою. Потім зніміть шкірку, а м’якоть наріжте квадратиками.Запечений перець
  4. Тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.Тісто має збільшитися в об'ємі
  5. У  тісто, що підійшло, додайте нарізаний перець і мішайте, поки не розподілите його в тісті.додайте нарізаний перець
  6. Форму змастіть маслом і викладіть в неї готове тісто. Накрийте чистим рушником і залиште на півгодини для підйому в теплому місці.викладіть в неї готове тісто
  7. Змастіть поверхню тісту оливковою олією, посипте крупною сіллю і травами.Змастіть поверхню тісту оливковою олією
  8. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Готовий хліб вийміть з форми і остудіть на решітці, накривши рушником.Готовий хліб вийміть з форми
  9. Остиглий хліб із запеченим перцем і травами наріжте і подавайте. Приємного апетиту!Остиглий хліб із запеченим перцем і травами
...