В’ялені томати в духовці

В'ялені томати в духовці

Простий спосіб приготування в’ялених томатів в домашніх умовах — підсушити їх у духовці. Щоб смак вийшов більш цікавим добре додати до них сушеної зелені. В’ялені томати можна використовувати і як окрему ласощі, і в безлічі італійських рецептів.

Час приготування: дев’ять годин
Порцій: 20
Калорійність: 33 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування в’ялених томатів в духовці

  • Помідори червоні один кілограм
  • Чебрець 3 гр
  • Орегано одна чайна ложка
  • Сіль морська пів чайної ложки
  • Часник зубки 2 шт.
  • Оливкова олія 50 мл

Фото рецепт приготування в’ялених томатів в духовці

  1. Помийте і обсушіть помідори. Чим смачніше та м’ясистіше помідори, тим краще.Фото рецепт приготування в’ялених томатів в духовці
  2. Розріжте навпіл.Розріжте навпіл
  3. Чайною ложкою вийміть з половинок м’якоть з кісточками. Відкладіть, її можна використати в будь-яких овочевих стравах.вийміть з половинок м'якоть
  4. В окремій мисці змішайте сіль та сушені трави, наприклад орегано і чебрець. Часник поріжте довгими смужками.сіль та сушені трави
  5. Розкладіть половинки на деку, в кожному насипте по щіпці трав’яної суміші і смужці — дві часнику.Розкладіть половинки на деку
  6. Налийте буквально кілька крапель олії в кожну половинку.кілька крапель олії
  7. Сушіть при самій низькій температурі. Час залежить від духовки — у більш спекотній газовій духовці години через три-чотири томати вже готові, можуть навіть підгоріти, обережно. В електричних духовках 5-8 годин. Слідкуйте, щоб не пересушити, інакше томати будуть не м’якими і соковитими, а ламкими. Для зберігання можна укласти в банку і поставити в холодильник. Якщо плануєте зберігати довго, то потрібно втрамбувати дещо щільніше та залити оливковою олією.Слідкуйте, щоб не пересушити
...