Вівсяний хліб фото рецепт

Вівсяний хліб фото рецепт
Вівсяна мука має високу біологічну цінність для організму, містить речовини, що знижують холестерин в крові і корисні мікроелементи. Однак з неї не спечеш такий пишний повітряний хліб, як з пшеничного через дуже низького вмісту клейковини. Тому її змішують з іншими видами борошна.

Потрібно також мати на увазі, що якщо покласти в тісто занадто багато вівсяної муки, у хліба може з’явитися гіркуватий присмак. Безпечна кількість вівсяної муки в хлібі — до 1/3 від всього борошна. Що стосується цього хліба, то він дуже вдалий — м’який, ароматний, з хрусткою скоринкою.

Час приготування: 3 години
Порцій: 24
Калорійність: 169 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування вівсяного хліба

  • Борошно пшеничне 750 гр
  • Борошно вівсяне 250 гр
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 11 гр
  • Сіль 1 ч.л.
  • Цукор коричневий 60 гр
  • Рослинна олія 20 мл
  • Вівсяні пластівці великі (Геркулес) 10 гр

Фото рецепт приготування вівсяного хліба

  1. Як звичайно, починаємо з просіювання борошна у велику миску. У борошно додаємо дріжджі, сіль і цукор, потім наливаємо 650 мл теплуватої води. Хочу відзначити, що коричневий цукор в цьому рецепті використовувати краще, хоча й не обов’язково.Фото рецепт приготування вівсяного хліба
  2. Робимо досить м’яке тісто і гарненько його вимішуємо. Не шкодуйте сил і часу на цей процес, це дуже важливо! Можете злегка змастити руки олією і трохи підсипати борошна на стіл.Робимо досить м'яке тісто
  3. Миску з тістом нещільно прикриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце. Тісто має збільшитися в об’ємі приблизно у два рази.прикриваємо харчовою плівкою
  4. Коли тісто підійде, потрібно його обминути і поставити підніматися ще раз. Після другого підйому можна готувати далі.Коли тісто підійде
  5. Надайте тісту форму батона і покладіть на злегка посипане борошном деко. Врахуйте, що тісто ще буде підніматися. На картинці один той же батон з різницею приблизно в півгодини.Надайте тісту форму батона
  6. Батон, що піднявся, акуратно змастіть яйцем (або просто змочіть водою) і посипте вівсяними пластівцями для краси.акуратно змастіть яйцем
  7. Печіть в розігрітій до 190 градусів духовці 35-40 хвилин. Остуджують вівсяний хліб на решітці, щоб знизу залишилася хрустка скоринка.Остуджують вівсяний хліб на решітці
  8. Із зазначених в рецепті інгредієнтів виходять 2 досить великих батона вівсяного хліба. Якщо вам стільки не потрібно, відкладіть половину тіста в поліетиленовий пакет після другого підйому і заморозьте. Наступного разу хліб буде готовий набагато швидше.2 досить великих батона вівсяного хліба
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!