Вінегрет фото рецепт

Вінегрет фото рецепт

Такі рецепти, як вінегрет, начебто відомі всім, але у кожного кулінара напевно є свої фірмові секрети, завдяки яким це блюдо часто з’являється на столі. Я не додаю горошок і роблю спеціальну заправку на основі оцту, який і дав назву страві «vinaigre» (фр.) — оцет.

Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 255 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування вінегрету

  • Буряк 800 гр
  • Картопля 800 гр
  • Морква 250 гр
  • Солоні огірки 300 гр
  • Циуля червона 1/2 шт.
  • Цибуля зелена 30 гр
  • Гірчиця діжонська 1 чайної л.
  • Оцет столовий 60 мл
  • Рослинна олія 100 мл
  • Перець чорний мелений чверть чайної л.

Фото рецепт приготування вінегрету

  1. Буряк, картоплю і моркву потрібно попередньо зварити «в мундирі». Найкраще це робити в пароварці, так вони втрачають менше вітамінів і виходять смачніші. Перед варінням просто помийте їх.Фото рецепт приготування вінегрету
  2. Дайте овочам трохи охолонути, потім очистіть.Дайте овочам трохи охолонути
  3. Дрібно наріжте варені овочі і солоні огірки. Занадто велика нарізка негативно вплине на кінцевий смак. Кількість огірків може бути різним залежно від міцності їх посолу.Дрібно наріжте варені овочі
  4. Цибулю краще взяти солодку і нарізати якомога дрібніше. Якщо солодкої цибулі немає, можна взяти будь-яку і обшпарити її окропом.Цибулю краще взяти солодку
  5. Свіжу зелену цибулю дуже прикрашає вінегрет. Якщо взяти його побільше, можна навіть зовсім не додавати ріпчасту цибулю.Свіжу зелену цибулю
  6. Добре перемішайте всі овочі у великій мисці.Добре перемішайте всі овочі
  7. Заправка для вінегрету — один з найважливіших моментів. Діжонска гірчиця підходить найкраще, тому що вона не солодка і помірно гостра. Чайну ложку гірчиці змішайте з трьома столовими ложками 9 %-ного оцту і 5 столовими ложками рослинної олії і чорним перцем. Ретельно перемішайте до однорідності і заправте вінегрет. Для особливого аромату можна додати у вінегрет гірчичне або нерафіновану соняшникову олію (змішати наполовину з рафінованою).Заправка для вінегрету
  8. Перед подачею дайте вінегрету настоятися в холодильнику дві години.