Відбивні із телятини з вершковим соусом

Відбивні із телятини з вершковим соусом
Вдалий і нескладний рецепт приготування телятини. М’ясо виходить м’яким і соковитим, а соус добре доповнює його смак.

Час приготування: 25 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 523 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування відбивних із телятини з вершковим соусом

  • Телятина 600 гр
  • Борошно пшеничне 50 гр
  • Сіль 1 ч.л.
  • Суміш сушених прованських трав 2 ч.л.
  • Рослинна олія 30 мл
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Часник зубці 2 шт.
  • Вино біле сухе (столове) 150 мл
  • Вершки 20-22% 150 мл

Фото рецепт приготування відбивних із телятини з вершковим соусом

  1. М’ясо наріжте впоперек волокон шматками товщиною приблизно 1,5-2 см.Фото рецепт приготування відбивних із телятини
  2. М’ясо накрийте харчовою плівкою і добре відбийте, щоб воно стало товщиною не більше 0,5 см. Будьте обережні, щоб не порвати м’ясо.М'ясо накрийте харчовою плівкою
  3. У широку ємність насипте борошно, сіль і прованські трави. Перемішайте і обваляйте в цій суміші відбиті шматки м’яса.обваляйте в цій суміші відбиті шматки м'яса
  4. Добре розігрійте сковороду, додайте трохи рослинної олії і обсмажте м’ясо з кожного боку буквально по півхвилини. Довше тримати не треба, щоб не пересушити м’ясо. При обсмажуванні м’яса в кілька прийомів бажано мити або протирати сковороду, щоб частки панірування і м’ясного соку продуктів не пригорали.обсмажте м'ясо з кожного боку
  5. Площа шматка м’яса зменшиться, це нормально. Готове м’ясо перекладіть на тарілку, накрийте і приберіть в тепле місце, поки будете готувати соус.Площа шматка м'яса зменшиться
  6. На сковороді, якій смажилося м’ясо, обсмажте дрібно нарізану цибулю і часник до прозорості, влийте вино і дайте покипіти 2-3 хвилини. Потім додайте трави і вершки та готуйте, помішуючи, ще кілька хвилин, поки соус трохи не загусне. Посоліть, якщо треба.обсмажте дрібно нарізану цибулю
  7. При подачі полийте відбивні із телятини соусом. На гарнір відмінно підходить картопляне пюре і овочевий салат. Приємного апетиту!полийте відбивні із телятини соусом
...