Вершковий суп з цвітної капусти, цибулею — пореєм і картоплею

Цей Вершковий суп з цвітної капустою, цибулею — пореєм і картоплею є поєднанням двох французьких супів — Creme Du Barry and Potage Julienne D’Arblay. Основні його інгредієнти — кольорова капуста, цибуля-порей, картопля, морква, вершки, вершкове масло і петрушка. Дуже смачне зігріваюче блюдо, особливо взимку і восени. Цим рецептом поділилася зі мною моя подруга Anna Owens.

Кількість порцій: 3
Підготовка: 15 хв
Приготування: 40 хв

Інгредієнти для приготування супу з цвітної капусти

  • кольорова капуста 1 (маленька головка, порізана на суцвіття)
  • курячий бульйон 4 склянки
  • цибуля-порей 1 (очищена, без зеленої частини)
  • 1 картоплина (очищена, порізана кубиками)
  • пів морквини (порізана)
  • жирні вершки пів склянки
  • яєчний жовток 1
  • вершкове масло 2 столових ложки
  • оливкова олія 1 столова ложка
  • петрушка (свіжа)
  • чебрець
  • сіль
  • перець

Фото рецепт приготування супу з цвітної капусти

  1. Підготувати букет гарні. Взяти один шар цибулі-порею, загорнути в нього петрушку і чебрець. Зав’язати кухонними нитками.рецепт приготування супу з цвітної капусти
  2. Нарізати цибулю – порей, що залишилася.
  3. Відкласти в сторону 2 жмені суцвіть цвітної капусти. У великій каструлі закип’ятити воду. Покласти туди цвітну капусту, щозалишилася і готувати близько пів хвилини. Злити воду. Додати кубики картоплі, нарізану цибулю — порей, букет гарні і курячий бульйон. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь, закрити кришкою і готувати на повільному вогні 15-20 хв, поки овочі не стануть м’якими.жмені суцвіть цвітної капусти
  4. У невеликій мисці, збити виделкою яєчний жовток і третину склянки жирних вершків.збити виделкою яєчний жовток
  5. Поки овочі готуються, підготувати гарнір (те, чим будемо посипати суп). У сковороді середнього розміру розігріти оливкову олію. Викласти відкладені суцвіття цвітної капусти, посолити і смажити поки не з’явиться золотава скоринка і капуста не стане м’якенькою. Додати одну столову ложку вершкового масла, готувати ще близько 10 сек, потім обсушити на паперовому рушнику.суцвіття цвітної капусти
  6. Коли овочі стали м’якими, довести їх в кухонному комбайні або блендері до однорідної маси. Посолити і поперчити, додати одну столову ложку вершкового масла і залишки вершків. Добре перемішати.до однорідної маси
  7. Вмішати суміш з жовтком і вершками в суп, перед подачею підігріти. (Не перегрівайте суп після додавання цієї суміші, тому що він може згорнутися).Не перегрівайте суп
  8. Подавати посипавши зверху гарніром з цвітної капусти та свіжої порізаної петрушки.