Вершковий соус до риби фото рецепт

Вершковий соус до риби фото рецепт

Цей соус на основі вершків і гірчиці зі збалансованим смаком нескладно зробити, поки готується їжа або заздалегідь. Пробуйте соус на збалансованість смаку в процесі приготування. Соус можна зберігати в холодильнику кілька днів і підійде він, насправді, не тільки до риби, а й до курки (особливо до курячих грудок) і навіть до салатів. Чим більше він в холодильнику, тим сильніше загусає.


Час приготування: 10 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 421 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування вершкового соусу до риби

  • Вершки 20-22% 200 мл
  • Гірчиця діжонська 4 чайні л.
  • Лайми 1/4 шт.
  • Мед 10 гр
  • Гірчиця біла (англійська) 1 ч.л.
  • Насіння коріандру 1/2 ч.л.
  • Петрушка 5 гр
  • Сьомга 600 гр
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Перець чорний мелений 1/2 чайної л.

Фото рецепт приготування вершкового соусу до риби

  1. Вершки налийте в сотейник і поставте на невеликий вогонь. Додайте столову ложку гірчиці, мед, вичавіть сік лайму і розмішайте. Насіння гірчиці і коріандру прогрійте на сухій сковороді до потріскування і теж додайте в соус.Фото рецепт приготування вершкового соусу до риби
  2. Коли соус почне загусати, додайте подрібнену зелень (можна використовувати кріп, петрушку, шавлія, естрагон). Зніміть з вогню і відставте в сторону.додайте подрібнену зелень
  3. Рибу розріжте на стейки, посоліть, поперчіть і смажте на сухій сковороді.Рибу розріжте на стейки
  4. Підсмажте до рум’яної скоринки. Не пересушуйте, хоча в даному випадку соус допоможе врятувати навіть трохи пересушену рибу або м’ясо.Підсмажте до рум'яної скоринки
  5. Соус можна подавати теплим або охолодженим. До риби найкраще подати зелений салат.