Варіанти приготування салату «Цезар»

Варіанти приготування салату «Цезар»

Салат «Цезар» — один з найпопулярніших в світі, а варіацій його приготування сьогодні придумано безліч. У цій статті ми розповімо про незвичайні рецепти салату «Цезар». Класичний салат «Цезар» готується з листового салату з сухариками і тертим сиром, а для заправки використовується соус, у складі якого присутній вустерський соус, який не так легко знайти в продажу в нашій країні, тому з’явилася маса різних варіацій цього салату з іншими заправками і додатковими продуктами. Найпоширеніші його варіації готується з такими продуктами як курка чи креветки, але існують і інші варіанти, про які ми розповімо.


Всі запропоновані рецепти салату Цезар — легкі і прекрасно підходять для літнього меню.

Салат «Цезар» з помідорами і родзинками

Знадобиться: 2 помідори, 3/4 склянки сухариків, 1/2 качана салату, по 2 ст.л. оливкової олії і родзинок, 1 ст.л. оцту бальзамико, 1 ч.л. меленого чорного перцю, сіль.

Як приготувати салат «Цезар» з родзинками і помідорами

Перемішати оцет з маслом. Ізюм промити та обсушити. Салат нарвати великими шматочками. Помідори нарізати часточками. Викласти листя салату на блюдо, на них укласти помідори, посипати їх сухариками і родзинками, поперчити і посолити, полити приготовленим соусом.

Салат «Цезар» з пекінською капустою і беконом

 

Салат «Цезар» з пекінською капустою і беконом

Знадобиться: по 300г сиру пармезан і бекону копченого, 3-4 шматочки сірого хліба, 1 пекінська капуста, 1/2 лимона (сік), по 4 ст.л. майонезу і рослинного масла.

Як приготувати салат Цезар з беконом

Крупно нарізати листи пекінської капусти. Соломкою нарізати бекон, до зарум’янення його обсмажити. Соломкою нарізати хліб, обсмажити на тій же сковороді, де смажився бекон. Викласти листя капусти на тарілки. Укласти зверху бекон і сухарики. Для соусу перемішати сік лимона, майонез і маслом полити салат, посипати тертим сиром і подати до столу.

Салат «Цезар» з грибами і курчам

Знадобиться: 6 склянок листя салату нарізаного крупно, по 2 склянки нарізаного соломкою відвареного м’яса курчати і нарізаних відварених печериць, 2 зубчики часнику, 1 стакан нарізаних на половинки помідорів черрі, по 1/4 склянки соку лимона та сиру пармезан тертого, 2/3 склянки майонезу, 1 ст.л. масла з-під анчоусів.

Як приготувати салат Цезар з грибами і курчам

Перемішати майонез з сиром пармезан, соком лимона, часником і маслом з-під анчоусів. Перемішати листя салату з грибами, помідорами і м’ясом курчати, викласти в салатник, полити соусом, прибрати перед подачею в холод на 4 год. Перед подачею салат злегка перемішати.

Салат «Цезар» з біфштексом

Знадобиться: 450г біфштекса, по 1 огірку, салату-латуку і зубчику часнику, 3 ст.л. оливкової олії, по 2 ст.л. майонезу і сиру пармезан тертого, по 1 ст.л. гірчиці і соку лимона, по 1/2 ч.л. солі, чорного перцю і анчоусової пасти, обсмажений хліб.

Як приготувати салат Цезар з біфштексом

Викласти біфштекси на розігріту сковороду з маслом, поперчити і посолити, до готовності обсмажити, потім 10хв остудити, діставши з сковороди. Для заправки перемішати до однорідності за допомогою віночка майонез, оливкова олія, сік лимона, гірчицю, пасту-під анчоусів, рубаний часник і тертий сир 1 ст.л. Листя салату крупно нарвати, викласти в приготовану заправку, перемішати. зрізати шкірку з огірка, тонко його нарізати, викласти в салат, перемішати. розкласти салат по тарілках, укласти зверху нарізаний тонкою соломкою (поперек волокон) біфштекс, посипати тертим сиром і хрустким хлібом, подати до столу.

Готувати салат «Цезар» тільки за класичним рецептом або пробувати різні варіації з різноманітними продуктами — справа смаку. Спробуйте і приємно здивуйте таким салатиком своїх близьких!