Варення з полуниці

Варення з полуниці

Для приготування варення з полуниці згодяться тільки свіжозібрані ягоди. Біль за все підійдуть щільні, невеликі, однакової величини полуниці. Перебираючи ягоди, великі можна використовувати для компоту, дрібні, нестандартні, злегка пом’яті — для джему.


Продукти:

  • Полуниця — 1кг.
  • Цукор — 1,2 кг
  • Лимонна кислота — 1-2 гр. на кожен кг. ягід

Процес приготування варення з полуниці

Очистіть полуницю від плодоніжок, вимийте в холодній воді і злийте її. Після цього в тазок для варіння варення покладіть ягоди, пересипте їх пошарово цукром і поставте на декілька годин у прохолодне місце. Протягом цього часу ягоди дадуть сік. Потім на слабкому вогні нагрівайте ягоди до кипіння, при цьому потрібно їх обережно перемішувати до розчинення цукру в соці, щоб не пошкодити ягоди. Потім зніміть тазок з варенням з вогню на пів години. Повторіть цю процедуру 1-2 рази (в залежності від кількості ягід з цукром), після чого доварюйте до готовності. Для того, щоб варення не зацукрилося, можна наприкінці варіння додати лимонної кислоти. Злегка остигле варення розкладіть в заздалегідь підготовлені банки, закрийте кришками. Зберігайте варення в прохолодному сухому місці без доступу світла, інакше варення втратить колір. При такому способі варіння варення з полуниці, ягоди зберігаються цілими і красивими. Смачного!

...