Варення з лимонів – швидкий рецепт

Варення з лимонів – швидкий рецепт, за яким у будь-який час року, приблизно за годину можна зварити красиве, ароматне і густе лимонне варення або джем до чаю. Вам знадобиться блендер, який для варення з лимонів просто незамінний, так як лимони разом з шкіркою потрібно ретельно подрібнити до стану пюре. Якщо цього не зробити, то шкірка зацукрується в сиропі і перетвориться в дуже тверді неприємні шматочки, які навіть розжувати буде важко.

Цитрусові, вирощені в промислових масштабах, піддають обробці. Щоб не гнили, їх обробляють дифенилом (несмачна харчова добавка), і покривають тонким шаром парафіну або воску, для збільшення терміну зберігання. Холодною водою це покриття, на жаль, не змивається, обов’язково потрібно вимити цитруси щіточкою або абразивною губкою в гарячій воді.

  • Час приготування: 60 хвилин.
  • Кількість: 1 л.

Варення з лимонів – швидкий рецепт

Інгредієнти для приготування варення з лимонів:

  • 500 г лимонів;
  • 750 г цукру;
  • 100 мл фільтрованої води.

Спосіб приготування варення з лимонів:

Починаємо з ретельного миття лимонів. Непогано спочатку покласти лимончики у каструлю з окропом на 1-2 хвилини, потім перекласти в миску з теплою водою і вже потім ретельно вимити.

Вимиті фрукти ще раз обполіскуємо окропом, після таких водних процедур шкідливі речовини з шкірки, будемо сподіватися, зникнуть.

Варення з лимонів – швидкий рецепт

Фрукти ріжемо крупно, кладемо в блендер. Не забуваємо відокремлювати лимонні кісточки, вони гірчать!

Варення з лимонів – швидкий рецепт

Додаємо холодну фільтровану воду, це полегшить роботу блендера, і злегка розбавить концентроване фруктове пюре.

Варення з лимонів – швидкий рецепт

Фрукти подрібнюємо до гладкого стану пюре, невеликі крупинки шкірки все одно залишаться, але вони розваряться в процесі варіння.

Варення з лимонів – швидкий рецепт

Тепер змішуємо цукор з лимонною масою, якщо фрукти не соковиті, можна додати ще трохи води, але не більше 50-100 мл.

Варення з лимонів – швидкий рецепт

Для варіння лимонного варення підійде каструля з нержавіючої сталі або глибока сковорода з товстим дном, з високими бортиками і щільно прилеглою кришкою. Не можна варити цитрусові в чавунному посуді, посуд з антипригарним покриттям, також не підходить. Перекладаємо лимонне пюре з цукром в ємність, перемішуємо, ставимо на плиту.

Варення з лимонів – швидкий рецепт

Закриваємо ємність кришкою, поступово доводимо до кипіння. Іноді знімаємо кришку, перемішуємо, поки повністю не розчиниться цукор, і маса не закипить. Варимо 45 хвилин, за 10 хвилин до кінця варіння знімаємо кришку.

Варення з лимонів – швидкий рецепт

Це варення буде добре зберігатися, якщо просто розкласти його в чисті банки, але для кращого збереження, раджу баночки вимити з содою і обробити парою.

Розливаємо масу в банки. Я не обмовилася, саме розливаємо! На цьому етапі варення зовсім рідке, як компот, воно загусне, як тільки остигне до кімнатної температури, причому загусне до такого стану, що в ньому, як в якісному борщі, ложка стоїть.

Варення з лимонів – швидкий рецепт

Після остигання варення з лимонів закриваємо банки чистими кришками або зав’язуємо пергаментом. Зберігаємо варення з лимонів у звичайній кухонній шафці.

Варення з лимонів – швидкий рецепт

До речі, раджу для варення з лимонів вибрати товстошкірі лимони, щоб співвідношення шкірки до м’якоті було 1 до 2. Зазвичай такі фрукти не користуються попитом і продаються дешевше.