Варення з чорної смородини

Варення з чорної смородини
Строго кажучи, це зовсім не варення, а просто свіжі ягоди, які можна легко зберегти надовго. Відразу після приготування варення виходить досить рідким, а потім стає схожим на щось подібне до джему.


Час приготування: 20 хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 273 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування варення з чорної смородини

  • Смородина чорна 500 гр
  • Цукор-пісок 500 гр

Фото рецепт приготування варення з чорної смородини

  1. Для початку вимийте і переберіть ягоди чорної смородини.Фото рецепт приготування варення з чорної смородини
  2. Засипте ягоди цукром і перемішайте. Можна трохи потовкти їх, щоб цукор швидше розчинявся.Засипте ягоди цукром
  3. Подрібніть ягоди разом з цукром, щоб маса була якомога більш однорідною (зовсім пюре все одно не вийде).Подрібніть ягоди разом з цукром
  4. Дайте варенню з чорної смородини постояти трохи, щоб цукор розчинився, розкладіть по банках і приберіть в холодильник.Дайте варенню з чорної смородини постояти
...