Варення «вишня в шоколаді»

Варення «вишня в шоколаді»

Варення «вишня в шоколаді» Неймовірно смачне й ароматне варення. «Вишня в шоколаді» стане прекрасним частуванням на будь-якому святковому столі, а також запам’ятовується і оригінальним подарунком близькій людині. На перший погляд рецепт може здатися непростим, але якщо строго дотримуватися рекомендацій та етапів, то ви отримаєте надзвичайне задоволення від процесу приготування і поїдання цих прекрасних ласощів.


Отже, для приготування варення «вишня в шоколаді» нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кілограм свіжої вишні;
  • 1 кілограм цукру;
  • 100 грам какао-порошку;
  • 100 грам гіркого чорного шоколаду.

приготування варення «вишня в шоколаді»

Рецепт приготування варення «вишня в шоколаді»

 

Рецепт приготування варення «вишня в шоколаді»

  1. Акуратно вийміть з вишень кісточки, намагайтеся не зіпсувати форму і цілісність ягід.
  2. Покладіть вишні без кісточок у велику миску і засипте цукром.
  3. Після того, як вишня почне пускати сік, поставте миску на вогонь і, акуратно помішуючи, доведіть до кипіння.
  4. Зніміть з вогню і дайте вишням охолонути.
  5. За допомогою сита дістаньте вишні із сиропу. Сироп знову доведіть до кипіння.
  6. Вимкніть вогонь. Покладіть вишні тому в сироп і дайте йому охолонути.
  7. Знову вийміть вишні із сиропу і доведіть сироп до кипіння. Зніміть з вогню, покладіть вишні назад. Дайте охолонути.
  8. Проробіть дані процедури (пункт 7) ще 3 рази, щоб в сумі вийшло 5 прогонів сиропу.
  9. На останній п’ятий раз покладіть вишню закипілий сироп і додайте какао і тертий шоколад.
  10. На повільному вогні варите 5 хвилин, дуже обережно помішуючи дерев’яною ложкою, щоб не зіпсувати форму ягід.
  11. Потім розкладіть варення по стерильним банкам і закрийте металевими кришками.
  12. Зберігайте при кімнатній температурі.

варення по стерильним банкам

Ось такий простий, але шалено смачний рецепт варення «Вишня в шоколаді». Спробувавши такі ласощі одного разу, ви полюбите його на все життя!