Український борщ з салом та запеченим буряком

Український борщ з салом та буряком, запеченим в рукаві, тільки на перший погляд здається складною стравою. Насправді, готувати його дуже просто. Отже, заздалегідь варимо бульйон, запікаємо буряк, це, до речі, можна зробити напередодні ввечері. На наступний день залишається додати в киплячий бульйон нарізані овочі і пасеровану цибулю з морквою, додати заправку з сала з часником та отримати до обіду густий, щоб ложка стояла, і смачний борщ по-українськи з салом.

Український борщ з салом та запеченим буряком

Український борщ з салом та запеченим буряком, обов’язково подавайте із свіжим житнім хлібом і зеленою цибулею.

  • Час підготовки: 1 година 30 хвилин.
  • Час приготування: 45 хвилин.
  • Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування українського борщу з салом і запеченим буряком:

  • 2 л м’ясного бульйону (курячий, яловичий, свинячий);
  • 150 г солоного сала холодного копчення;
  • 250 г картоплі;
  • 250 г капусти пекінської або білоголової;
  • 150 р ріпчастої цибулі;
  • 200 г моркви;
  • 300 г буряків;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 100 г помідорів або кетчупу;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • сіль, сметана, зелень.

Спосіб приготування українського борщу з салом і запеченим буряком

Спочатку запікаємо буряк. Запечені в рукаві коренеплоди володіють природним насиченим смаком і солодкістю — якості, які втрачаються при варінні або смаженні.

Миємо овочі, змащуємо оливковою олією (тонким шаром), пакуємо в рукав, щільно зав’язуємо, кладемо на чавунну сковорідку. Ставимо сковороду в холодну духовку, поступово нагріваємо до 180 градусів. Коренеплоди середнього розміру готуємо 1 годину.

Український борщ з салом та запеченим буряком

Поки овочі печуться, готуємо основу українського борщу. Можна встигнути зварити курячий бульйон, а ось на приготування яловичого або свинячого піде більше часу, ніж на запікання овочів. Тому про їх приготування потрібно подбати заздалегідь.

Нарізаємо дрібно цибулю, натираємо на крупній тертці моркву, кладемо в розігріту сковороду, змащену рослинною олією. Додаємо дрібно нарізані помідори або кетчуп (томатну пасту), тушкуємо на середньому вогні приблизно 15 хвилин.

Український борщ з салом та запеченим буряком

Ставимо каструлю з бульйоном на вогонь, додаємо нарізану дрібними кубиками картоплю.

Український борщ з салом та запеченим буряком

До картоплі кладемо білоголову або пекінську капусту, нашатковану тонкими смужками.

Український борщ з салом та запеченим буряком

Запечений буряк дістаємо з рукава, чистимо, нарізаємо соломкою.

Український борщ з салом та запеченим буряком

Коли капуста і картопля зваряться, додати тушковану моркву з цибулею та помідорами і запечений буряк, нарізаний тонкою соломкою, сіль за смаком, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Український борщ з салом та запеченим буряком

Солоне свиняче сало нарізаємо невеликими кубиками. Ви можете взяти звичайну солону грудинку, але з копченою вийде смачніше.

В ступі розтираємо спочатку горошини чорного перцю, потім додаємо очищені зубчики часнику і невелику щіпку повареної солі. Коли часник перетвориться в кашку, поступово додаємо кубики сала.

Всі ці маніпуляції можна зробити в блендері, але я віддаю перевагу як раніше це робили, вручну.

Український борщ з салом та запеченим буряком

В каструлю з супом додаємо сало, розтерте з часником, перемішуємо, закриваємо щільно і залишаємо в теплі на годину.

Український борщ з салом та запеченим буряком

Гарячий український борщ заправляємо сметаною і зеленню, подаємо до столу з чорним хлібом.

Український борщ з салом та запеченим буряком

Наступного дня борщ стає ще смачніше!

Український борщ з салом та запеченим буряком готовий. Приємного апетиту!