Український борщ фоторецепт

Український борщ фоторецепт

Існує безліч рецептів борщу, і кожна господиня претендує на оригінальність рецепту. У моєму арсеналі рецептів шість, так що періодично буду їх викладати :). Який з них класичний навіть не буду розбиратися, тому що у кожного він свій. Мій рецепт відноситься до української кухні, мені вдалося з’ясувати, що основна відмінність українського борщу від інших — це товчене сало з часником.


Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 448 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування українського борщу

  • Буряк 300 гр
  • Квасоля біла суха 100 гр
  • Яловичина на кістці 1000 гр
  • Картопля 200 гр
  • Морква 160 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Помідори червоні 150 гр
  • Перець солодкий червоний (паприка) 1 шт.
  • Капуста білокачанна 300 гр
  • Часник головки 1 шт.
  • Сало 100 гр
  • Сіль 5 ч.л.
  • Перець духмяний 2 шт.
  • Петрушка 10 гр
  • Сметана 100 гр
  • Кріп 10 гр

Фото рецепт приготування українського борщу

  1. Відварити буряк, вимивши і поклавши в каструлю із холодною водою. Поставити на вогонь, після того, як вода закипіла, варити буряк 40 хвилин. Потім злити воду та налити нову, довести до кипіння і варити ще пів години.
  2. Поки варитися буряк, зварити *бульйон з яловичини в 5 літрах води. Каструлю накрити кришкою і поставити на сильний вогонь, щоб вода швидше закипіла, а потім варити на повільному вогні з відкритою кришкою. Піну, що з’являється при кипінні, зняти. Додати 1 цибулину, 1 морквину, лаврове листя. Через 1 годину додати сіль і квасоля (попередньо замочену на 30 хв у холодній воді) та варити ще годину. Коли м’ясо буде вже готове, його потрібно вийняти з бульйону і покласти в інший посуд. Витягнути цибулю, моркву і лавровий лист (я їх викидаю).Фото рецепт приготування українського борщу
  3. Зварений буряк очистити. Один буряк потерти і додати в бульйон. Варити ще 10-15 хв до золотистого кольору.
  4. Очистити і порізати кубиками картоплю, додати в каструлю.Очистити і порізати кубиками картоплю
  5. Пасерувати: 1 цибулину, 1 морква, 1 перець солодкий, 2 помідори. Додати в каструлю і варити 5 хилин.Додати в каструлю і варити 5 хилин
  6. Натерти буряк, залишилася, і теж додати в каструлю.
  7. Нарізати капусту соломкою, додати в каструлю варити 5 хв.Нарізати капусту соломкою
  8. Майже готовий борщ посолити — за смаком. Сало розтерти з часником, якомога дрібніше і додати в каструлю, довести до кипіння і вимкнути. І поперчити запашним, меленим перцем.Сало розтерти з часником
  9. Дати борщу настоятися протягом 15-20 хвилин. Розливаючи український борщ в тарілки, покласти сметану та посипати його дрібно нарізаною зеленню.
...