Тушковані баклажани

Тушковані баклажани

Рецепт з книги «Italian regional cooking», Ada Boni. Незвичайний акцент баклажанам надають каперси і маслини, які в ідеалі повинні бути дуже великими і з ринку, а не з банки.

Час приготування: 1 год 40 хв
Порцій: 4
Калорійність: 344 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування тушкованих баклажанів

  • Баклажани 1000 гр
  • Сіль морська 2.5 ч.л.
  • Оливкова олія 100 мл
  • Помідори червоні 500 гр
  • Маслини без кісточки 60 гр
  • Каперси 20 гр
  • Часник два зубки
  • Петрушка 15 гр
  • Перець чорний мелений чверть чайної ложки

Фото рецепт приготування тушкованих баклажанів

  1. Баклажани очистіть, наріжте кубиками приблизно 2х2 см, посипте сіллю і залиште так на 15-20 хвилин.рецепт приготування тушкованих баклажанів
  2. На помідорах зробіть неглибокий хрестоподібний надріз і опустіть в окріп на хвилину. Після цього зніміть шкірку.На помідорах зробіть неглибокий хрестоподібний надріз
  3. Баклажани промийте, обсушити і обсмажити в каструлі протягом 15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.Баклажани промийте
  4. Додайте до баклажанів нарізані помідори, маслини і каперси, зменшіть вогонь і тушкуйте без кришки, поки овочі не стануть м’якими.Додайте до баклажанів нарізані помідори
  5. За пару хвилин до готовності додайте дрібно нарізаний часник і петрушку (можна взяти також базилік), посоліть і поперчіть за смаком. Зверніть увагу, що кількість солі залежить від солоності маслин і каперсів, тому не додавайте сіль раніше.додайте дрібно нарізаний часник
  6. Подавайте холодними.