Тушкована яловичина в томатному соусі

Тушкована яловичина в томатному соусі

Яловичину і взагалі м’ясо можна загасити дуже по-різному. По-перше, воно може бути абсолютно різного розміру — від маленьких шматочків (азу, гуляш) до тушкованої цілим шматком яловичини.

По-друге, для гасіння можуть використовуватися найрізноманітніші інгредієнти — вино, бульйони, сметана, томатне пюре, різні коріння і спеції, гриби …

У деяких рецептах європейської кухні (німецької, чеської, австрійської) використовуються пиво, хліб, можуть додаватися галушки, сало та інші традиційні продукти. У представленому нижче рецепті м’ясо ріжеться відразу порційними шматками, що дуже зручно при подачі на стіл, а складові використовуються найпростіші і легкодоступні.

Час приготування: 2:00
Порцій: 6
Калорійність: 523 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування тушкованої яловичини в томатному соусі

  • Яловича лопатка 1000 гр
  • Рослинна олія 80 мл
  • Борошно пшеничне 50 гр
  • Базилік сушений одна чайна ложка
  • Орегано одна чайна ложка
  • Майоран одна чайна ложка
  • Томатне пюре 200 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Сіль одна чайна ложка
  • Перець чорний мелений одна чайна ложка

Фото рецепт приготування тушкованої яловичини в томатному соусі

  1. М’ясо, нарізане поперек волокон шматками товщиною близько 1,5-2 см, потрібно обваляти в борошні і обсмажити на гарячій сковороді з рослинним маслом або іншим жиром. Вогонь повинен бути достатньо великим, щоб м’ясо відразу » зчепилося » і сік залишився всередині, а зверху утворилася скоринка.Фото рецепт приготування тушкованої яловичини в томатному соусі
  2. Обсмажені таким чином шматки м’яса скласти в каструлю, в якій ми будемо гасити яловичину.шматки м'яса скласти
  3. М’ясо посипати сушеними травами (базилік, орегано, майоран).М'ясо посипати сушеними травами
  4. Додати до м’яса томатне пюре (можна також використовувати свіжі очищені від шкірки і дрібно нарізані помідори).Додати до м'яса томатне пюре
  5. Зверху вкрити все злегка обсмаженою в рослинному маслі цибулею і додати трохи води або бульйону (близько 200 мл). Поставити каструлю на невеликий вогонь і закрити кришкою.обсмаженою в рослинному маслі цибулею
  6. М’ясо має готуватися близько 1,5 годин, щоб стати м’яким і ніжним. Однак, час гасіння залежить від якості м’яса. Деякі частини можуть приготуватися набагато швидше (філей, вирізка), але їх навряд чи варто готувати таким чином. Періодично варто помішувати вміст каструлі, щоб нічого не пригоріло до дна і готувалося рівномірно.готувалося рівномірно
  7. Ближче до кінця гасіння м’ясо потрібно посолити, поперчити, а можна додати ще свіжу нарізану зелень і подрібнений часник.м'ясо потрібно посолити
...