Тушкована куряча печінка з чорною смородиною

Тушкована куряча печінка з чорною смородиною

Як можна урізноманітнити щось звичне і відпрацьоване до дрібниць, таке як, наприклад, тушкована куряча печінка? Потрібно привнести туди щось нове і незвичайне, одну ноту, яка кардинально змінить все блюдо. Як тут, цікаве поєднання кислуватої смородини з ніжним смаком курячої печінки і солодкуватою цибулею.

Чим ще хороший цей рецепт, так це тим, що готується швидко і при мінімумі інгредієнтів, а що ще потрібно втомленій людині після робочого дня? Така печінку, чудово йде з гарніром з картопляного пюре і свіжим багетом. Отже, прийшли додому, відкоркували пляшку хересу, плеснули собі в склянку і почали.

Час приготування: 25 хвилин
Порцій: 3
Калорійність: 417 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування тушкованої курячої печінки з чорною смородиною

  • Печінка куряча 500 гр
  • Вершкове масло 15 гр
  • Рослинна олія 15 мл
  • Херес 200 мл
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Смородина чорна 100 г
  • Цукор-пісок 25 гр

Фото рецепт приготування тушкованої курячої печінки з чорною смородиною

  1. Обробити печінку на зручні шматочки і видалимо все, що нам у ній не потрібно. Розігріємо на сковороді столову ложку вершкового і рослинного масла. Запаніруемо і обсмажимо на сильному вогні печінку буквально по кілька хвилин з кожного боку, щоб не пересушити її, так як дійде до готовності вона вже в соусі.Фото рецепт приготування тушкованої курячої печінки
  2. Зменшити вогонь і на цій же сковороді, де смажилася печінка, обсмажити нарізану півкільцями цибулю зі столовою ложкою цукру до карамелізації. Потім, вилити в сковороду вино і уварити соус до загусання. Додамо смородину і проваримо ще хвилин п’ять, заразом посолимо і вирівняємо кислоту. Майже все. Залишається тільки додати печінку і прогріти її в соусі кілька хвилин.де смажилася печінка