Тушкована капуста з м’ясом

Тушкована капуста з м'ясом

Тушкована капуста часто асоціюється у нас з супротивною столовскою їжею через силу , грубуватими вихователями та алюмінієвими виделками . Тому часто це блюдо не викликає бажання його готувати і їсти. Але часи змінюються , а тушкована капуста може придбати інші фарби. Насправді тушкована капуста — це дуже смачне , нескладне блюдо , яке швидко готувати і легко варіювати залежно від наявності продуктів.

Тим більше цей рецепт тушкованої капусти знадобиться завжди , оскільки в Україні капуста — один з найбільш антикризових овочів , який, до того ж, є цілий рік.

Час приготування: сорок хвилин
Порцій: 2
Калорійність: 975 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування тушкованої капусти з м’ясом

  • Свиняча шийка 400 гр
  • Рослинна олія 40 мл
  • Цибуля ріпчаста 100г
  • Капуста білокачанна 600 гр
  • Сіль одна чайна ложка
  • Томатне пюре 250 гр
  • Перець чорний мелений пів чайної ложки

Фото рецепт приготування тушкованої капусти з м’ясом

  1. Ріжемо м’ясо кубиками приблизно 2х2 см. Краще не брати занадто жирне м’ясо , інакше точно буде асоціація з дитячим садом.Фото рецепт приготування тушкованої капусти з м’ясом
  2. Свиняча шийка підходить ідеально , вона м’яка , соковита і швидко готується.Свиняча шийка підходить ідеально
  3. Обсмажуємо нарізану соломкою ріпчасту цибулю в рослинній олії і додаємо туди свинину. Смажимо м’ясо до напівготовності.
  4. Капусту ріжемо не дуже крупно (хоча це справа смаку , звичайно) і додаємо в сковороду з м’ясом. Солимо і тушкуємо під кришкою на невеликому вогні хвилин 15-20. Довго тримати не треба , щоб у капусти збереглася її структура , і вона не перетворилася на кашу.додаємо в сковороду з м'ясом
  5. Тепер додаємо томатне пюре або очищені й нарізані помідори , перчимо і готуємо ще хвилин п’ять до готовності.Тепер додаємо томатне пюре