Тушкована баранина з овочами і грибами

Тушкована баранина з овочами і грибами

Для цієї страви потрібно велика чавунна каструля з кришкою. Бараняча шия, порубана великими шматками, з кісткою. І небагато часу (три з половиною години).

Час приготування: три з половиною години
Порцій: 6
Калорійність: 361 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування тушкованої баранини з овочами і грибами

  • Оливкова олія 50 мл
  • Баранина на кісточці 600 гр
  • Овочевий бульйон 200 мл
  • Сіль морська одна чайна л.
  • Морква 80 гр
  • Пастернак 120 гр
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Петрушка 10 гр
  • Чебрець 10 гр
  • Броколі, Калабріз 150 гр
  • Гриби портобело 40 шт.

Фото рецепт приготування тушкованої баранини з овочами і грибами

  1. Сильно нагріти масло і обсмажити в ньому м’ясо кімнатної температури, нарубане великими шматками, з усіх боків, до золотистого кольору. Зменшити вогонь до слабкого і додати теплий бульйон, сіль. Гасити дві години  під кришкою. Крупно нарізати очищену від шкірки моркву і пастернак. Додати до м’яса разом з букетом трав  (пастернак, лавровий лист, петрушка, чебрець, пов’язані ниткою, щоб потім можна було дістати трави). Закрити кришкою. Не заважати. Гасити ще годину.Фото рецепт приготування тушкованої баранини з овочами і грибами
  2. Броколі розібрати на суцвіття, гриби нарізати уздовж. Додати броколі і гриби (не змішувати) накрити кришкою і вимкнути вогонь. Залишити на 30 хвилин. За умови, що ви готували в товстостінній чавунному посуді, а баранячій шиї, яку ви гасили, було не більше 12 місяців, виходить дивовижне, ароматне блюдо з надзвичайно м’яким м’ясом. Перед подачею вийняти букет трав.Броколі розібрати на суцвіття