Томатний суп з фрикадельками

Час приготування: до 30 хв
Складність: легко
Порцій: 6

Що потрібно для приготування томатного супу з фрикадельками:

 

  • 2 упаковки (по 500 г) протертої м’якоті томатів;
  • 600 мл міцного курячого бульйону;
  • 400 г курячого фаршу;
  • Одне куряче яйце;
  • Один шматок білого хліба;
  • Дві цибулини середніх розмірів;
  • 2 морквини середнього розміру;
  • Три зубки часнику;
  • Дві столові ложки заливального масла;
  • Одну чайну ложку суміші сухих італійських трав (базилік, орегано, розмарин);
  • Мелений чорний перець та сіль;
  • Натуральний густий йогурт;
  • Петрушка для подачі;

Фотоінструкція приготування томатного супу з фрикадельками

Крок 1

Почистіть та дрібно поріжте цибулю. Моркву також почистіть та крупно натріть на тертці. Часник роздавіть, почистіть і подрібніть.

Фотоінструкція приготування томатного супу з фрикадельками

Крок 2

Обсмажте підготовлені овочі і суміш сухих трав в каструлі, що має товсте дно на слабкому вогні у вершковому маслі, помішуючи, 10 хв, щоб суміш стала м’якою.

Обсмажте підготовлені овочі

Крок 3

Влийте в каструлю протерту м’якоть томатів, додайте сіль та перець, перемішайте, збільште вогонь до середнього і варіть, періодично помішуючи, 20 хв. Кришкою не закривайте.

Влийте в каструлю протерту м'якоть томатів

Крок 4

Тим часом у хліба відріжте кірку, м’якуш замочіть в трьох столових ложках бульйону, змішайте зі збитим яйцем і фаршем. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.

у хліба відріжте кірку
крок 5
Змочуючи руки в гарячій воді, зліпіть маленькі фрикадельки розміром з велику черешню. В окремій каструлі доведіть до кипіння бульйон і зваріть в ньому фрикадельки партіями майже до готовності. Зварені фрикадельки перекладайте на тарілку.

зліпіть маленькі фрикадельки

Крок 6

Коли всі фрикадельки будуть готові, процідіть бульйон, в якому вони варилися, через марлю і влийте в томатний суп. Доведіть до кипіння, покладіть фрикадельки і варіть 2 хв. Подавайте дуже гарячим з йогуртом і подрібненою петрушкою.

процідіть бульйон