Тісто для піци

Тісто для піци

Яку б піцу ви не любили найбільше, як би не експериментували з начинками, основа повинна бути бездоганною. Цей рецепт повністю присвячений приготуванню тіста, з яким готова піца буде тонкою, повітряної і з хрусткими краєчками. Із зазначеної кількості продуктів виходить 2 круглих піци діаметром 30 см.

Час приготування: дві години
Порцій: 12
Калорійність: 180 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування тіста для піци

  • Борошно пшеничне 500 гр
  • Сіль морська пів чайної л.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 5 гр
  • Оливкова олія 40 мл

Фото рецепт приготування тіста для піци

  1. У велику широку миску або прямо на стіл просійте борошно, додайте сіль і дріжджі і зробіть поглиблення в середині.Фото рецепт приготування тіста для піци
  2. Влийте в поглиблення 300 мл теплої (але не гарячої!) Води ,що змішана з оливковою олією.Влийте в поглиблення
  3. Перемішуйте, потроху збираючи борошно з країв.потроху збираючи борошно з країв
  4. Спочатку тісто буде грудкуватим, це нормально.Спочатку тісто буде грудкуватим
  5. Перекладіть тісто на стіл, присипаний борошном і гарненько місіть, поки воно не стане гладким, еластичним і не буде добре відлипати від рук. Не підсипати занадто багато борошна, щоб воно не стало надто крутим.Перекладіть тісто на стіл
  6. Миску змастіть маслом, покладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою і поставте для підйому в тепле місце. Через годину воно має збільшитися в обсязі б’ємі, ніж у 2 рази.Миску змастіть маслом
  7. Тепер тісто треба обминути, щоб в ньому не залишилося повітря і можна приступати до приготування піци. Тісто краще не розгортати качалкою, а розминати і розтягувати руками. Для тонкої піци товщина «млинця» повинна бути не більшою 0,5 см.Миску змастіть маслом Тепер тісто треба обминути
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!