Тірамісу з полуницею

Тірамісу з полуницею

Тірамісу з полуницею — найніжніша варіація відомого італійського десерту. Полуничний тірамісу ідеальний влітку, в сезон полуниці, але для просочення відмінно підійдуть заморожені ягоди. Оскільки тірамісу це все-таки саме десерт, а зовсім не торт, то його консистенція набагато ніжніше і його досить важко різати. Тому для подачі краще відразу готувати його в невеликих порційних формочках. Печиво в цьому випадку можна розрізати навпіл або відразу зробити зовсім маленьким (якщо готуєте його самостійно).

У цьому рецепті тірамісу з полуницею я використовувала термічно оброблені білки і жовтки, щоб їсти могли навіть ті, хто боїться сирих яєць.

Час приготування: 5 годин
Порцій: 6
Калорійність: 488 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування тірамісу з полуницею

  • Бісквітне печиво 200 гр
  • Полуниця заморожена 250 гр
  • Апельсиновий сік 100 мл
  • Апельсиновий лікер 60 мл
  • Цукор-пісок 90 гр
  • Яєчний білок 2 шт.
  • Лимонний сік 5 мл
  • Яєчний жовток 2 шт.
  • Маскарпоне 250 гр
  • Полуниця 200 гр

Фото рецепт приготування тірамісу з полуницею

 

  1. Для тірамісу буде потрібно особливу бісквітне печиво савоярді, яке можна купити в готовому вигляді або приготувати самостійно.Фото рецепт приготування тірамісу з полуницею
  2. Полуницю разморозьте, з’єднайте з соком і лікером і добре збийте в блендері до отримання однорідного пюре.Полуницю разморозьте
  3. У білки додайте цукор ,дві столові ложки води, чайну ложку лимонного соку, поставте на водяну баню і збивайте спочатку 4 хвилини на маленькій швидкості, поки цукор не розчиниться, потім збільште швидкість до максимуму і збивайте ще 4 хвилини. Крем сильно загусне, його треба зняти з вогню і продовжувати збивати ще 3-4 хвилини, поки він не охолоне.У білки додайте цукор
  4. Жовтки змішайте з тим цукром, що залишився і збивайте на водяній бані до білого кольору (3-4 хвилини).Жовтки змішайте з тим цукром
  5. Маскарпоне добре розімніть ложкою і заважайте, потроху додаючи збиті жовтки. Краще не використовувати електричний міксер, щоб маскарпоне НЕ разслоїлися.Маскарпоне добре розімніть ложкою
  6. У крем, що получився, акуратно вмішайте збиті білки.вмішайте збиті білки
  7. У велику форму або маленькі порційні формочки покладіть трохи крему (1,5-2 см). Савоярді по одному занурюйте з обох сторін у полуничне просочення, і щільно викладайте поверх крему.покладіть трохи крему
  8. На просочене печиво покладіть шар тонко нарізаної полуниці. Потім повторіть ще раз шар крему — печива — полуниці — крему. Накрийте тірамісу плівкою і помістіть в холодильник на 3-4 години або довше.шар тонко нарізаної полуниці
  9. Готовий тірамісу з полуницею прикрасьте нарізаною свіжою полуницею. За бажанням можна посипати корицею, це добре відтіняє смак.Готовий тірамісу з полуницею
...