Святковий гарнір на новорічний стіл

Дослідженнями вчених Заходу було підтверджено, що печериці дуже корисні для людського організму. Речовини, що знаходяться в цих грибах, справляють помітний позитивний вплив на імунну систему людини, тому що вони здатні активізувати діяльність її критичних клітин. Також вчені виявили, що регулярне споживання цього продукту в їжу стимулює виробництво нашим організмом противірусних білків. Тому ці грибочки будуть корисним гарніром для будь-якого святкового столу.

Не проходьте повз овочеві вітрини, на яких красиво викладені білі капелюшки печериць! А smachni-recepti.pp.ua розповість, як приготувати з цими грибочками святковий гарнір на новорічний стіл смачно і з зберегти їх корисні властивості.

Святковий гарнір на новорічний стіл

Святковий гарнір на новорічний стіл

Святковий гарнір «На швидку руку»

Інгредієнти

  • Крупа гречана — 1 стаканСвятковий гарнір «На швидку руку»
  • Шампіньйони (печериці) — 400-500 г
  • Цибуля ріпчаста або біла — 1 шт.
  • Рослинна олія (краще оливкова) — 2 ст. л.
  • Орегано — щіпка
  • Сіль — за смаком
  • Суміш перців — за смаком
  • Очищена вода — 2,5 склянки

Приготування святкового гарніру на новорічний стіл

  1. Дрібно ріжемо цибулю, висипаємо її в глибоку сковороду і пасеруємо до легкого золотистого кольору.
  2. Гриби нарізаємо великими шматочками і відправляємо до цибулі. Солимо, додаємо спеції і орегано. Злегка вжарюємо грибочки з цибулею до їх просочування спеціями і сіллю.
  3. Перебираємо і промиваємо гречану крупу, викладаємо її зверху грибів в сковороду, наливаємо воду і солимо. Щільно закриваємо кришкою сковороду, доводимо до кипіння і прикручуємо вогонь до мінімуму.
  4. Через 30 хвилин такого готування гречки з шампіньйонами Ви отримуєте дуже корисну, ароматну їжу на свій святковий стіл!

Як варіант, Ви можете перемішати гречану крупу з грибами (за бажанням) і гасити вже в такому вигляді.

Приємного апетиту!

Гречка з печерицями в томатно-сметанному соусі

Інгредієнти

  • Крупа гречана — 2 склянкиГречка з печерицями в томатно-сметанному соусі
  • Очищена вода — 2 склянки
  • Печериці — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт. середнього розміру
  • Сіль — за смаком
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Приправи — за смаком
  • Масло вершкове (можна замінити соняшниковим) — 2-3 ст. л.
  • Сметана 25 % — дві ст. л.

Приготування гречки з печерицями в томатно-сметанному соусі

Це блюдо дуже економічно вигідно готувати, оскільки і кашу і гриби можна подати в окремих варіантах.

  1. У каструльку наливаємо воду. Після закипання опускаємо в неї промиту крупу, солимо і після закипання води прикручуємо вогонь до мінімуму.
  2. Ріжемо шампіньйончики так, як більше подобається. Цибулю нарізаємо півкільцями.
  3. Викладаємо в гарячий сотейник масло, висипаємо цибульку і підсмажуємо до красивого золотистого кольору. Далі додаємо до цибулі гриби, солимо, додаємо спеції і все разом підсмажуємо.
  4. Поки смажаться цибулю і білі грибні частини, змішуємо томатну пасту з такою ж кількістю води, додаємо в отриманий соус сметану. Виливаємо в сковороду з грибами та цибулею. Тушкуємо весь вміст сотейника хвилинок 10.
  5. Викладаємо на тарілочки гречану кашу, робимо в центрі кожної порції гречки поглиблення і заповнюємо його грибами в соусі.

Порада: грибочки в соусі можна використовувати як підливу до інших святкових гарнірів, тому можна взяти більшу кількість всіх інгредієнтів.

Приємного апетиту!

Гречку з печерицями можна смачно та досить швидко приготувати в мультиварці, якщо вона є у Вашому кухонному арсеналі. В мультиварці корисні властивості гречки і наших улюблених грибочків зберігаються в більш значному обсязі.

Печериці — найуживаніші гриби в кухнях різних народів світу. Вони також частіше за інших використовуються в авторських рецептах відомих кулінарів світу. А наше національне блюдо — гречка з печерицями — не поступиться їм ні за поживними, ні за смаковими властивостями!