Святкові страви для зустрічі Нового року

Найоптимальнішим варіантом стане наявність в центрі столу яблучної шарлотки і найрізноманітніших салатів з додаванням моркви, картоплі та зелені. Особливо добре підійдуть для торжества закуски з баклажанів, які імпонують символу 2015 рік по колірній гамі. Для святкової атмосфери на новорічному столі повинні бутиприсутніми фрукти у вигляді красивих нарізок або порційних шматочків, а також будь-який виріб з вівса (печиво, каша з сухофруктами).

М’ясні і рибні блюда на столі — це не найкращий вибір для наступаючого Нового року, так як коза не любить рибу і м’ясо. Сумно звучить, звичайно … Важко таке здійснити більшості з нас.

Святкові страви для зустрічі Нового року

Краще центральну частину столу декорувати в вегетаріанському стилі. Для любителів м’яса можна придумати безліч рецептів з м’яса кролика і птиці. Саме кроляче м’ясо вітається для наступаючого торжества.

При підготовці новорічного меню 2014 бажано виключити кілька продуктів:

  • Їжа, що пройшла процедуру консервування (грибочки, огірочки)
  • Напівфабрикати і заморожені продукти
  • Червоне м’ясо, але червону рибу з сімейства лососевих ніхто не забороняє.

Ці продукти слід виключити тільки тому, що вівця любить їсти все найсвіжіше. Тому й починати готувати страви на Новий рік 2014 рекомендується не заздалегідь, а напередодні свята. Нашу кізоньку можна задобрити цукерками, свіжоспеченими булочками або красивим тортом. Існує навіть ритуал для знака наступаючого свята: під ялинку покласти шматочок свіжого чорного хліба, а на стіл подати страву з присутністю свіжої зелені.
Що стосується напоїв, то перевага в рік Кози віддається свіжовичавленим сокам, морсам, компотам. Звичайно, складно уявити зустріч Нового року без ігристого вина, але на спиртне краще сильно не налягати. Головною умовою вдалого торжества все ж вважається не традиції і прикмети, а те, якими смачними стравами буде наповнений новорічний стіл. Давайте розглянемо новорічні страви 2015, приготування яких у Вас не займе багато часу і праці.

Новорічні страви «Меню 2015″

Салат «підкова»

Салат «підкова»

інгредієнти:

  • Філе куряче — 2 шт
  • Яйце куряче — 5 шт
  • Морква — 250 г
  • Майонез — 300 мл
  • Сир твердого сорту — 170 г
  • Цибуля червона — 1 шт

Приготування салату «підкова»

Відварюємо і охолоджуємо куряче філе, нарізаємо на дрібні рівні шматочки. Відварюємо яйця, моркву, цибулю і нарізаємо кубиками. Тепер викладаємо продукти шарами у вигляді підкови, кожен шар змащуючи майонезом. Зверху салат посипаємо натертим сиром, а в якості прикраси нам підійдуть оливки, болгарський перець і листочки зелені.

Салат овочевий з моцарелою

 

Салат овочевий з моцарелою

інгредієнти:

  • Листя салату і руколи
  • Перець болгарський солодкий — 2 шт.
  • Огірок свіжий — 2 шт.
  • Помідори «чері» — 150 г
  • Сир «Моцарела» — 180 г
  • Олія оливкова — 2 ст. л.
  • Сік лимона — 1 ст. л.
  • Гірчиця — за смаком
  • Мелений чорний перець — за власним смаком
  • Сіль — за смаком
  • Кедрові горішки — для прикрашання.

Приготування овочевого салату з моцарелою

Цей рецепт можна приготувати просто перемішавши всі продукти, а можна зробити ефектне багатошарове блюдо.

  1. Листя салату і руколи необхідно порвати руками на дрібні шматочки і викласти на широке блюдо — таким чином формуємо перший шар. Нарізаємо болгарський перець і огірочки і викладаємо зверху салатного листя.
  2. Процедуру з листям салату і овочами повторюємо, формуючи другий шар.
  3. Далі розташовуються половинки помідорів «чері». Всередину кожної помідорчика поміщаємо шматочок моцарели.
  4. Готуємо соус з оливкової олії, чорного перцю, солі, гірчиці і соку лимона. Поливаємо наш красивий салатик і посипаємо горішками.

Салат листовий з сьомгою

 

Салат листовий з сьомгою

інгредієнти:

  • Сьомга слабосолена — 350 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Картопля — 3 шт
  • Яйце куряче — 4 шт
  • Сир твердий — 250 г
  • Яблуко — 3 шт
  • Червона ікра — 200 г
  • рослинна олія
  • майонез

Приготування листового салату  з сьомгою

Яйця і картоплю відварюємо, жовток відокремлюємо від білка і подрібнюємо продукти на крупній тертці. Також готуємо сир і яблука.
Цибулька нарізаємо півкільцями і підсмажуємо їх на рослинній олійці, потім змішуємо з тонкими шматочками сьомги.
На святкове плоске блюдо першим шаром викладаємо сьомгу, другим — картоплю, третім — яблука і сир, четвертим — білки і жовтки. Кожен шар змащуємо майонезом, а верх салату прикрашаємо червоною ікрою. Такому салату слід просочитися в холодильнику 3-4 години.

Сирні рулетики з крабових паличок

 

Сирні рулетики з крабових паличок

інгредієнти:

  • Сир — 150 г
  • Майонез — 150 г
  • Кріп — за смаком
  • Крабові палички — 200 г

Приготування сирних рулетиків з крабових поличок

Подрібнюємо сир на дрібній тертці, роздрібнюємо зелень і перемішуємо продукти в мисці разом з майонезом. Кожен лист крабових паличок акуратно розгортаємо і змащуємо отриманою сумішшю. Також акуратно згортаємо рулетики назад і розрізаємо їх на дві рівні частини. Прикрашаємо візерунком з майонезу і посипаємо зеленню.

Помідори, фаршировані сиром і часником

 

Помідори, фаршировані сиром і часником

інгредієнти:

  • Помідори — 7 штук
  • Сир — 150 г
  • Часник — 3 зубчики
  • Сметана — 150 г
  • Сіль — за смаком
  • Зелень петрушки — пучок

Приготування помідорів, фаршированих сиром і часником

Для цього рецепта нам знадобляться тверді помідори, для того щоб вони не розвалилися під час фарширування.

  1. Виймаємо помідорову м’якоть і змішуємо її з дрібно натертим сиром. Даємо настоятися начинці 5 -7 хвилин.
  2. Нарізаємо дрібно зелень, чистимо і пропускаємо через часничницю часник.
  3. Після того, як суміш з сиром і м’якоттю помідора настоялися, перемішуємо її з зеленню, часником і сметаною.
  4. Фаршируємо кожен помідор отриманою сумішшю, накриваємо зрізаними верхівками. Дуже красиво намалювати сніжинки на кришечках, прикрасити листочками петрушки.

Яйця з грибною начинкою

 

Яйця з грибною начинкою

інгредієнти:

  • Печериці — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Яйце куряче — 4 шт
  • Зіра — 1/4 чайн. ложки
  • майонез
  • рослинна олія

Приготування яєць з грибною начинкою

Поки варяться яйця, нарізаємо дрібно цибулю і гриби. Пересмажуємо цибулю на рослинній олії дві хвилини і додаємо гриби. Зварені яйця очищаємо і розрізаємо на дві половинки вздовж, а жовтки акуратно виймаємо. Далі перемішуємо цибулю, гриби і жовтки з майонезом, додаємо зіру. Наповнюємо половинки яєць отриманою начинкою. Прикрашаємо журавлиною або калиною.

Курка з овочами, запечена в духовці

 

Курка з овочами, запечена в духовці

інгредієнти:

  • Куряча грудка — 4 шт.
  • Картопля — 4 шт.
  • Сир «Дор-блю» — 50 г
  • Сир твердий — 170 г
  • Броколі (або стручкова квасоля) — 250 г
  • Вершки 25% — 150 мл
  • вершкове масло
  • Часник — 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Чорний мелений перець
  • сіль

Спосіб приготування курки з овочами в духовці

  1. Чистимо картоплю, нарізаємо тонкими пластинами і викладаємо у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Посипаємо зверху перцем, сіллю, здавленим часником і заливаємо 1/3 усієї кількості вершків.
  2. Нарізаємо на пластини грудки, викладаємо поверх картоплі, а між птахом та картоплею додаємо кільця морквини, шматочки броколі та сиру «Дор блю».
  3. Заправляємо знову спеціями і додаємо третину вершків. Останній шар — дрібно натертий твердий сир і частина, вершків, що залишилися. Запікаємо страву в духовій шафі при температурі 200 градусів протягом 25-35 хвилин.

Кролик по-королівському

 

Кролик по-королівському

інгредієнти:

  • М’ясо кролика — 1 кг
  • Морква — 2 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики або за смаком
  • Чебрець — 10 г
  • Естрагон — 10 г
  • Вино біле — 200 мл
  • Коньяк — 2 стол. ложки

Приготування кролика по-королівському

Обробляємо кролика на кілька невеликих шматочків і обсмажуємо на сковороді 7 хвилин. Нарізану морквину обсмажуємо з часником і додаємо прянощі. Далі в глибокий посуд поміщаємо кролика з обсмаженими овочами і заливаємо вином з коньяком. Накриваємо посуд кришкою і залишаємо гаситися м’ясо ще на 1-1,5 години.

Горбуша під лимонним соком, запечена в духовці

 

Горбуша під лимонним соком, запечена в духовці

інгредієнти:

  • Філе горбуші — 1,5 кг
  • Помідори — 3 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Лимон — половинка плоду
  • соняшникова олія
  • сіль
  • Чорний перець мелений
  • Зелень петрушки і кропу
  • базилік

Приготування запеченої горбуші під лимонним соком для зустрічі Нового року

  1. Філе риби ділимо на 3-4 частини і викладаємо у форму, змащену маслом. Горбушу приправляємо перчиком, солимо.
  2. Обсмажуємо на сковороді цибульку півкільцями до напівготовності.
  3. Нарізаємо тонкими часточками помідори. Викладаємо зверху риби дольки помідорчиків і пересмажену цибулю. Помідори також злегка солимо. Поливаємо зверху риби лимонний сік і ставимо страву в розігріту духовку на 25 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.
  4. Готову страву викладаємо на плоску тарілку і посипаємо зеленню.

Новий рік прийде вже зовсім скоро, а часу на пошук смачних і простих рецептів так мало! Сподіваємося, що ця стаття допоможе Вам приготувати смачні новорічні страви, а Ваші гості, зустрічаючи Новий рік, будуть насолоджуватися їх відмінним смаком та гарним виглядом!

...