Святкові салати з креветками

Щоб приготувати cвяткові салати з креветками, перш за все, потрібно правильно їх відварить. Незалежно від того чи Ви використовуєте заморожені чи свіжі креветочки, їх необхідно варити. Для цього опускаємо морепродукти в підсолену киплячу воду, доводимо до кипіння і викладаємо в окремий посуд для охолодження. Якщо їх варити довше 40-50 секунд, вони стануть гумовими і несмачними.

Святкові салати з креветками

Салат з креветками і помідорами класичний

Інгредієнти

  • Креветки — 500 гСалат з креветками і помідорами класичний
  • Помідори стиглі, але міцні — 3-4 шт. бажано великого розміру
  • Сир твердий (улюблений) — 50-70 г
  • Часник — за смаком
  • Петрушка — кілька гілочок
  • Майонез — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування салату з креветками та помідорами

  1. Морепродукт варимо і очищаємо від панцирів. Свіжі томати нарізаємо дольками, що нагадують формою креветочні тільця. Часник дрібно рубаємо ножем або видавлюємо через часничницю.
  2. Закладаємо всі інгредієнти в один посуд, додаємо сіль, майонез і акуратно перемішуємо.
  3. Розкладаємо по креманкам, кожну порцію посипаємо натертим на сирну терку сиром і прикрашаємо гілочками петрушки.

Приємного апетиту!

Вишуканий салат з креветками та помідорами чері

Інгредієнти

  • Креветки очищені — 200-250 гВишуканий салат з креветками та помідорами чері
  • Яйця перепелині — 7-8 шт.
  • Помідорчики чері — 7-8 шт.
  • Салат зелений — кілька листочків
  • Пармезан або улюблений сир — за смаком
  • Заправка — будь-яка

Приготування вишуканого салату з креветками та чері

  1. Варимо морепродукт і очищаємо від панцирів. Перепелині яйця варимо, чистимо і розрізаємо навпіл.
  2. Чері теж розрізаємо навпіл, кілька листків салату рвемо шматками або нарізаємо великими квадратиками.
  3. Всі інгредієнти змішуємо з сіллю і заправкою.
  4. Покриваємо дно святкового блюда зеленим листям салату, викладаємо приготовану салатну суміш красивою гіркою і посипаємо зверху сирної крихтою.

Заправка вибирається за смаком. Існує безліч найрізноманітніших заправок, найвідоміша з яких — майонез. Звичайно, наш вишуканий святковий салат з креветками та помідорами можна заправити звичайним майонезом, але набагато цікавіше трохи його поліпшити.

  • Варіант 1: майонез змішуємо з лимонним соком і французькою гірчицею (з цілими гірчичними зернами).
  • Варіант 2: оливкова олія змішується з соєвим соусом, соком лимона і меленим перцем.
  • Варіант 3: майонез змішується з соєвим соусом, томатним соком і часником.

Як Ви бачите, при приготуванні заправок потрібен тільки сміливий творчий підхід. Придумайте свою заправку, не бійтеся експериментувати!

Низькокалорійний салат з креветками

Інгредієнти

Розрахунок на 4 порції

  • Креветки очищені — 200 гНизькокалорійний салат з креветками
  • Помідори — 2 шт. середнього розміру
  • Огірки свіжі — 1-2 шт.
  • Болгарський перець, жовтий — 2 шт.
  • Кукурудза консервована — 1/2 банки
  • Листя салату — для прикраси
  • Соєвий соус — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Оливкова олія — 1 ст. л.

Приготування низькокалорійного салату з креветками

  1. Відварюємо морепродукти і очищаємо їх від панцирів.
  2. Овочі ріжемо шматочками, за розміром креветок.
  3. Для заправки змішуємо соєвий соус з оливковою олією.
  4. Овочі перемішуємо з частиною креветок, сіллю і заправкою.
  5. Дно салатниці покриваємо листям салату, зверху гіркою викладаємо овочі і прикрашаємо рештою креветок.

Приємного апетиту!

Практично всі салатики з ресторанного меню під силу приготувати в домашніх умовах навіть дітям. Тільки знати б рецептуру!
Ми з Вами вже знаємо секрети приготування такої страви як салат з креветками і помідорами в декількох варіаціях. В цілому, салатні суміші з морепродуктами зовсім не складно складати, а задоволення можна отримати не менший, ніж при відвідуванні навіть самого фешенебельного ресторану.

Ми самі творимо свою кухню, пам’ятайте про це!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!