Святкове меню на Новий 2017 Рік Півня

На відміну від інших свят — державних, релігійних, професійних, Новий рік святкують усі без виключення, незалежно від віку, місця роботи, релігії і національності. Новий рік ніколи не настає миттєво, його дихання чутно людям за декілька діб до традиційних привітань.

У той же момент починається складання грандіозного плану: де і що купити, кого запросити, чого б такого нового цікавого приготувати для дітей і дорослих? Адже зимова урочистість просто немислимо без пишного сімейного застілля, а значить — усі святкові блюда в меню на Новий рік мають бути практично ідеальними…

Коли настає довгождане 31 грудня у будинку вже гордовито красується пишна зелена ялина. Хазяйки випускають з сервантів і буфетів сімейні сервізи, нарядні келихи і карафи, блискучі фамільні прилади. На білосніжних скатертинках з’являється цілий легіон витончених фарфорових тарілочок і блюдець. І в урочистий момент початку застілля настає черга кулінарних чудес і гастрономічних відкриттів.
Такий сценарій можливий у будь-якому будинку, де святкове меню було заздалегідь складене, а рецепти з фото кращих блюд на Новий 2017 рік Півня ретельно відібрані і перевірені.

Яким має бути меню на Новий 2017 рік Півня

Символ 2017 року — Вогняний Півень — тотем працелюбних, сімейних, активних і цілеспрямованих людей. В той же час барвистий темпераментний птах вважається символом яскравої і веселої урочистості. Усі ці особливості знаку важливо врахувати при підготовці домашнього антуражу, меню на Новий рік і декорацій для столу.
А якщо в киплячий котел передсвяткової підготовки додати ще і щіпку невгамовної фантазії, велична зимова містерія в теплому будинку з великою кількістю декоративних півників стане найчарівнішою темою для довгих спогадів.

Що ж, клопіт з прикрасою ялинки можна надати дітям, але точний підбір розкішних страв доведеться узяти на себе. Яким же має бути меню на Новий 2017 рік Півня? Відповідь проста: легким, різноманітним, витонченим, яскравим и абсолютно натуральним. Основні вимоги до меню:

  1. Відсутність в рецептах курячого м’яса і яєць;
  2. Максимальна кількість зелені і овочів на столі;
  3. Легкі закуски і десерти без жирних і важких компонентів;
  4. На гаряче — риба, телятина, свинина, качка, морепродукти;
  5. Ніяких «штучних» пригощань: ковбас, фабричних майонезів, газованої води і так далі;
  6. Цельнозерновый хліб або домашні булочки;
  7. Яскраві презентації в червоних, жовтих і зелених тонах;

Складаємо ідеальне меню на Новий рік 2017

До приготування і оформлення блюд на Новий рік 2017 краще віднестися відповідально. Варто врахувати особливості сезону, переваги гостей, темперамент майбутнього покровителя. Півень, як відомо, птах не жадібний, але досить економний — стіл не повинен ломитися від надмірностей, але просто зобов’язаний бути вишуканим і витонченим. Щоб не заплутатися в кругообігу варіння-жаріння-тушки, до початку кулінарного процесу варто скласти детальний план-меню з такими позиціями:

  • салати
  • закуски
  • гарячі блюда
  • десерти
  • напої

Салати. Оскільки символіка року суперечить використанню в салатах яєць і курячого м’яса, непоганим варіантом стане традиційний «Оселедець під шубою» в незвичайній інтерпретації. Приміром, у вигляді рулету або в скляній склянці. Доповнити меню на Новий 2017 рік також можуть салати з великою кількістю зелені і овочів, заправлені легкою олією, лимонним соком або нежирним йогуртом.

Закуски. В якості легких і апетитних закусок рекомендується підготувати декілька видів канапе. Приміром, з сиром, оливками і зеленню; із злаковим хлібом і солоною рибою; з шинкою, овочами і фруктами. Велика кількість кольорів на широких тарілках справить незабутнє враження на гостей і на Півня.

Гарячі блюда. Вибираючи гаряче до новорічного столу, варто утриматися від жирних і важких страв з масою соусу і грубим гарніром. Їжа може бути легкою, але обов’язково цікавою і святковою. На столі неодмінно має бути присутнім і м’ясо, і риба, і птах. Один з цих пунктів легко приготувати в якості гарячого, протушкувавши з овочами або приготувавши в духовці з травами.

Десерти.Прикрасою святкового бенкету може стати яскраво задекорированный бісквітний торт з фруктами або цукатами, легкі вершкові десерти, желе, що домашнє, що морозиться, саморобні шоколадні цукерки. В той же час грубі масляні тістечка, занадто солодкі кекси і інша важка смакота будуть недоречні в меню на Новий рік 2017.

Напої. До вибору напоїв можна підійти творчо. Актуальними на новорічному столі будуть червоні, жовті і помаранчеві соки, домашній лимонад, коктейлі з фруктово-ягідними інгредієнтами, натуральне десертне або червоне сухе вино, шампанське.

Тонкощі складання святкового меню для вечірки на честь Нового року

Окрім вибору відповідних блюд і актуальних напоїв, існує ще декілька тонкощів в підготовці святкового столу. Оскільки інтер’єру в такий день безперечно потрібні яскраві фарби, можна розташувати на новорічному столі кольорові свічки або прикрасити гірляндами центральну композицію. Автентично на столі виглядатиме «стара» картата скатертина і льняні серветки, елементи декору в «сільському» стилі (букетики з сухих кольорів і колосків, плетені кошики для хліба), глиняний, дерев’яний або фарфоровий посуд.

При складанні святкового меню на Новий рік, варто звернути увагу на подачу аперитиву. «Коктейль» переводиться з англійського, як — «півнячий хвіст». Найбільш виграшно на столі виглядатимуть келихи з різноколірними напоями, покриті крижаною памороззю і задекоровані шматочками яскравих фруктів. Створюючи коктейльні напої для аперитиву можна змішувати хрестоматійні рецепти з незвичайними інгредієнтами — гранатом, апельсином, журавлиною, малиною, ківі.
Так старі і давно знайомі напої заграють по-новому: новими смаками, новими кольорами, новими ароматами.

Головне блюдо на Новий 2017 рік Півня — рецепт з фото для святкового меню

До Нового року хазяйки готуються по-особливому: складають вишукане меню, вибирають тільки кращі напої. У такий день нема бажання пригощати гостей типовою тушкованою картоплею з грибами або запеченою свинячою рулькою. Головне блюдо на Новий 2017 рік Півня має бути незвичайним, витонченим, делікатним. І якщо вже курка — не варіант, качина грудка — кращий вибір. Промаринована, обсмажена до золотистої кірочки і доповнена кисло-солодким апельсиновим соусом, вона стане справжньою «родзинкою» розкішного столу.

Необхідні інгредієнти по рецепту качиної грудки

  • качина грудка — 2 шт.

Для маринаду:

  • сік одного апельсина
  • цедра одного апельсина
  • цибуля-шалот
  • часник — 3 зубки
  • чебрець
  • сіль і перець

Для соусу:

  • апельсиновий сік — 500 мл
  • сік лайму — 100 мл
  • кленовий сироп — 1 ст.л.
  • кориця — 1 паличка
  • гвоздика — 6 шт.
  • сіль — 1 ч.л.
  • олія — 2 ст.л.

Покрокова інструкція рецепту качиної грудки в апельсиновому соусі

  1. Розпочніть приготування з рецепту апельсинового соусу. У глибокій каструлі змішайте усі необхідні компоненти.

  2. Варіть ароматну масу на слабкому вогні до потемніння і загустіння. В деяких випадках соус може пінитися.

  3. Зніміть стейник з вогню і остудіть. Процідіть холодний апельсиновий соус крізь кухонне сито.

  4. Качину грудку помийте і просушіть кухонним паперовим рушником. Зробіть перехресні надрізи на шкірці, намагаючись не зачіпати м’ясо.

  5. У окремій посудині (можна використати зіп-пакет) замаринуйте на 3-4 години качину грудку з апельсиновим соком, цедрою, зеленню і спеціями.

  6. По закінченню часу вийміть м’ясо з маринаду. На розігріту сковороду укладете грудки шкіркою вниз, не наливаючи олію.

  7. Висмажте основну масу жиру, щоб шкірка стала хрусткою. Потім обсмажте м’ясо з іншого боку.

  8. Вийміть грудки на обробну дошку. Через 5-7 хвилин наріжте м’ясо слайсами в 1см товщиною.

  9. Викладіть качечку на тарілку, полийте апельсиновим соусом, доповніть зеленню і часточками цитрусових. Головне блюдо на Новий рік 2017 готово до подавання.

Цікавий десерт для меню на Новий рік 2017 — рецепт з фото

Ідеальний десерт для новорічного меню — домашні шоколадні цукерки. На відміну від ситних тортів, вони не занадто жирні і легші. Їх можна подати до столу разом з міцною кавою або презентувати гостям в якості святкових сувенірів в яскравій упаковці. Навіть дітей не страшно пригощати шоколадними цукерками, зробленими власними руками на Новий рік 2017.

Необхідні інгредієнти по рецепту домашніх цукерок

  • густі вершки- 1 ст. (розділити на 3 частини)
  • апельсинова цедра — 1 ст.л.
  • ванільна есенція
  • насіння кардамону подрібнене — 5 шт.
  • молочний шоколад — 450 г (розділити на 3 частини)
  • темний шоколад — 150 г
  • Амарето — 2 ч.л.
  • Калуа — 2 ч.л.
  • Марниєр — 2 ч.л.

Покрокова інструкція рецепту домашніх шоколадних цукерок

  1. Темний і молочний шоколад подрібніть. Перший, згідно з рецептом, залиште для глазурі, другий, — розділите на три частини.

  2. Розігрійте вершки і розділіть масу на три частини. У кожну з них додайте один з комплектів : апельсинову цедру і Марниєр, ваніль і Калуа, кардамон і Амарето. Якщо цукерки призначені дітям, алкоголь краще відставити. Також в кожну миску висипте по 1 третині молочного шоколаду. Ретельно перемішайте, щоб шоколадна стружка розійшлася.

  3. Масу, що вийшла, остудіть в холодильнику. Потім, відділяючи невеликими порціями, сформуйте круглі цукерки. Укладіть солодощі на пергаментний папір.

  4. На водяній бані розтопіть чорний шоколад і акуратно занурте в масу кожну цукерочку, нанизавши її заздалегідь на зубочистку.

  5. За бажанням, можна також опустити цукерки в какао-порошок, щоб вони набули виду дорогих «трюфелів».

  6. Охолодіть повторно цукерки на пергаментному папері впродовж 1-2 годин. Потім перекладіть в паперові підкладки і упакуйте у святкову коробку.

  7. Цікавий десерт для меню на Новий рік по нашому рецепту з фото зберігаєте в прохолодному місці, щоб цукерочки не розтанули завчасно.

Цікаве меню для дітей на Новий рік 2017: детальне відео

Для діток їжа зовсім не є таким же важливим компонентом свята, як для дорослих. Малюкам набагато важливіше відчути чарівну атмосферу свята, загальних радощів
від очікування чудес. Тому буває дуже непросто відірвати хлоп’ят від ігор і подарунків, щоб усадити за новорічний стіл і досхочу нагодувати. Єдиний безвідмовний спосіб — підібрати цікаве меню для дітей на Новий рік 2017 і презентувати приготовані блюда найказковішим чином.

Для матусь, що бажають здивувати і обрадувати свої чада не лише цукерками, але і кориснішою смакотою, ми розробили зразкове меню:

  1. Бутерброди «Ялиночки» з м’якого хліба з вершковим сиром із зеленню, вареною рибкою і болгарським перчиком в якості декору;
  2. Відварені овочі з сиром і горіхами на шпагах;
  3. «Сніговики» з тефтелею під сметанним соусом, прикрашені зеленню і овочами;
  4. Торт «Снігова хатинка» з млинцевих трубочок з вишнями і крему йогурту;
  5. Імбирне печиво з кольоровою глазур’ю у формі ялиночок, сніговиків, сніжинок і так далі
  6. Домашній лимонад або тепле какао з молоком;

Але навіть грамотно складене дитяче меню на Новий рік можна зіпсувати. Щоб уникнути подібної катастрофи і не розчарувати хлопців, цікаві святкові блюда варто готувати без гострих спецій, фабричного майонезу, зайвого жиру і великої кількості цукру. Маючи в арсеналі наші рецепти з фото і відео, кожна хазяйка зможе скласти ідеальне новорічне меню і для дорослих, і для дітей, і для покровителя 2017 року — Вогняного Півня.